Webadvertenties uit het dal

4 februari 2003, 18:36

De markt voor advertenties op websites lijkt het dieptepunt achter de rug te hebben. Volgens metingen van Nielsen/Netrating hebben in het vierde kwartaal van 2002 286 bedrijven uit de Fortune 500, reclamecampagnes gevoerd via internet. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder plaatsten maar 270 van Amerika’s vijfhonderd grootste bedrijven advertenties op het World Wide Web.

Zeven van de tien grootste adverteerders zijn technologiegerelateerde bedrijven. Amazon.com voert de lijst aan. Cosmeticabedrijf Estee Lauder neemt verrassend de tweede plaats in. In de toptien zijn naast Dell, HP en AOL onder andere ook General Motors en Barnes&Nobel terug te vinden.

De totale webadvertentie-omzet bedroeg in het vierde kwartaal 1,47 miljard dollar. Een winst van 1 procent ten opzichte van het vierde kwartaal een jaar eerder, maar een verlies van 18 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2001.

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!