Je bekijkt een artikel van LEQUAL
partner

Wat maakt een belegger nou succesvol?

Tegenwoordig is beleggen een trend geworden op aarde. Er is een groei aan beleggers en vooral onder de jongeren. Echter is er ook een toename van verlies binnen de industrie van beleggen.

1 mei 2022, 13:22 431 x gelezen

Een klein deel van de beleggers zijn succesvol, maar wat onderscheidt de succesvolle belegger van de niet succesvolle beleggers. Daarom wordt in deze blog de volgende vraag gehanteerd: wat maakt een belegger nou succesvol?

Niet Succesvolle belegger

Door de groei van technologie en social media posten succesvolle beleggers hun winsten op social media waardoor mensen vooral jongeren heel erg het gevoel krijgen alsof ze iets missen. Hierdoor gaat men vanzelfsprekend ook willen beleggen, want wie wil ook niet zijn geld verdubbelen. Op het internet is er een groot aanbod van informatie over beleggen, maar wat is nou juist. Daardoor raken mensen in de val en is het lastig om succesvol te beleggen. Deze beleggers gaan zonder enige vorm van kennis beleggen waardoor er een klap voor de ogen ontstaat. De niet succesvolle belegger komt voor verlies staan en zal met emotie uitstappen. Wat gaat nou hier fout?

Succesvolle belegger

De eerste stap van een succesvolle belegger is dat de succesvolle belegger niet met een lening zonder BKR gaat beleggen. Want het beleggen van geld die je nodig hebt zal emotioneel worden voor de belegger waardoor je eerder zal uitstappen wat nodig is. Beleggen is een langer termijn visie en daarom moet je met geld beleggen die je voor lange tijd weg kan zien. Zo lang dat je vergeet dat je hebt belegd zou je kunnen zeggen. Verder is de succesvolle belegger een persoon met een groot onderzoek talent. Aan de hand van fundamentele analyse of technische analyse zal de succesvolle belegger instappen en niet blindelings in beleggingen stappen zoals de niet succesvolle belegger.

Kortom, de succesvolle belegger is een onderzoeks talent die niet met geleend geld belegd. Geld lenen zonder BKR is niet waar de succesvolle belegger naar kijkt, maar naar geld die je jaren kan missen. De kracht achter beleggen is tijd. Het is belangrijk om geduld en vertrouwen te hebben in de analyses die je hebt gemaakt. Beleggen is ook exponentieel naarmate van tijd zal je beleggingen zo hard stijgen dat het steeds verdubbeld.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal | Afbeelding: 123RF

Categorie
Credits

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!