Je bekijkt een artikel van Beeckestijn
partner

Wat is de volgende stap in jouw carrière?

Het vakgebied digital marketing is continu in beweging. Hoe ziet de toekomst van jouw carrière eruit?

30 juni 2022, 13:18 9355 x gelezen

Het vakgebied digital marketing is continu in beweging. De ontwikkelingen gaan sneller dan ooit en er ontstaan veel nieuwe kansen en uitdagingen. Daardoor veranderen ook de kennis en skills die jou als professional waardevol maken voor een werk- of opdrachtgever. Hoe ziet de toekomst van jouw carrière eruit?

Hoe versterk ik mijn carrièrekansen? Wat zou een volgende stap zijn bij mijn huidige werkgever? Hoe maak ik mezelf aantrekkelijk op de arbeidsmarkt of voor een opdrachtgever? Allemaal vragen die naar boven kunnen komen als je nadenkt over de toekomst van je carrière.

Keuze genoeg?

Hoewel er begin vorig jaar gevreesd werd voor hoge werkloosheid en een faillissementsgolf is het beeld nu compleet anders. Eind 2021 zat de economie alweer op het niveau van voor de corona crisis. Veel organisaties groeien en zien kansen, met name op digitaal gebied. Er is een grote krapte op de arbeidsmarkt en de vraag naar nieuwe medewerkers is groot. Er lijkt genoeg keus te zijn als je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

De vraagt ligt echter vooral bij digitale marketeers en specialisten. Voor generalisten en communicatieadviseurs is het lastiger. Er is een flink tekort aan medewerkers die kunnen zorgen voor een digitale versnelling in een organisatie. Wie beheert Google Ads? Wie richt de dashboards in? Wie doet een gedegen zoekwoordenonderzoek? En wie houdt zich bezig met de datakwaliteit en analyse?

Behoefte aan professionals voor vergroening en digitalisering

Als je naar de meest gevraagde beroepen op LinkedIn kijkt, zie je dat er meerdere functies in de lijst een bijdrage leveren aan de volgende stap in digitalisering van de wereld. Ook is er veel behoefte aan professionals die hun bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren en vergroenen van de supply chain. Daarnaast zie je een  toenemende vraag naar dataprofessionals.

Relevante kennis en skills

De moderne marketeer moet snappen hoe data wordt verzameld, wat ze er mee mogen en hoe ze de data slimmer kunnen inzetten in campagnes. Marketing verschuift van zachte naar harde skills. Customer journeys worden bijna volledig data driven. Voor data & tech minded professionals ligt de wereld open, maar de klassieke marcommer heeft het moeilijker.

De 5 meest gevraagde kennisdomeinen in 2022:

  • Data analyse & dashboarding: vertalen van organisatiedoelen naar kpi’s
  • Paid media: alles van paid social tot programmatic en paid search is hot
  • Content creatie: met name video & audio
  • Martech operations: selectie, inrichting en executie juiste techstack
  • Consumentenpsychologie: CRO, UX research en persuasive copywriting

Benieuwd naar de volgende stap voor jou?

Hoe versterk jij je carrièrekansen? Tijdens de online carrière sessie van Beeckestijn Business School nemen Bart Meerdink en Hans Molenaar je mee in de toekomst.

Wat zijn de belangrijkste trends, waar liggen de kansen en bedreigingen? Ontdek welke nieuwe functies er gaan ontstaan en wat een volgende stap bij je huidige werkgever kan zijn. Daarnaast is er ruimte voor jouw persoonlijke vragen tijdens de carrière sessie van Beeckestijn Business School op 27 juni.

Op zoek naar nieuwe kennis en skills?

Met een opleiding van Beeckestijn Business School ben je binnen 4 maanden weer up-to-date. Door de inzet van vakexperts is de stof in de colleges zeer actueel. Natuurlijk heb je het druk en moet je schipperen met je tijd. Daarom zijn de opleidingen van Beeckestijn goed te combineren met je werk- en privé leven. Je kan kiezen voor een avond- of dagopleiding op een locatie die bij je past. Je rondt de opleiding af in 6 tot 12 dagdelen.

Benieuwd welke opleiding of training bij jou past? Ontvang gratis en vrijblijvend opleidingsadvies o.b.v. jouw LinkedIn profiel

Ontdek de volgende stap in jouw carrière ››

Make impact   

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data en communicatie door 100% vakexperts. Op zoek naar gratis kennis en inspiratie? Woon een online clinic bij of download een van de whitepapers. #kennisdelen

Ontdek de volgende stap in jouw carrière!

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data en communicatie door 100% vakexperts. Op zoek naar nieuwe kennis en inspiratie? Woon een online clinic bij, download een van de whitepapers of volg een opleiding of training. #kennisdelen 

Categorie
Credits

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!