Waar gaan al die sitebezoekers nu naar toe?

Waar gaan al die sitebezoekers nu naar toe?

Waar gaan al die sitebezoekers nu naar toe?

ProBlogger, Steve Rubel, Hans Mestrum, Frank-ly en ook Fred Zelders gingen mij vandaag voor in het bloggen over MyBlogLog. Een handige tool dat het outbound klikgedrag (naar welke externe sites klikken de bezoekers op mijn site) meet. Ik heb vanavond de pro-versie (real-time metingen) geinstalleerd en ga het een aantal maanden proberen (3 euro/maand).

Waarom? Naast het feit dat ik van nature nieuwsgierig ben in het gedrag van sitebezoekers, biedt het mij de mogelijkheid om eea te testen op de site. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van verschillende tekstlinks of het plaatsen van een (advertentie)button op verschillende plaatsen. Afhankelijk van het sitebezoek heb je binnen enkele minuten inzicht in wat wel en niet klikt. Leuk!

Er is overigens ook een gratis versie beschikbaar (niet real-time en geeft alleen top-10); de pro-versie is voor 7 dagen gratis op proef te gebruiken. In beide versies moet je een javascriptje plaatsen op al je sitepagina’s die je wilt meten.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 15 reacties op dit artikel

 • Handig script! Mooi ook dat je niet je eigen URL's hoeft om te vormen maar dat ze volautomatisch via MyBlogLog worden omgeleid.

  Beetje freaky principe alleen, want ze zouden vanuit dat script echt alles op je pagina kunnen veranderen als ze zouden willen. Maar goed, dat kan Google ook met z'n Adsense advertentie-script. Laten we maar van hun goede intenties uitgaan :-)

  Enfin, een mooi iets om na te bouwen ;)

  geplaatst op
 • Ze hebben prima support. Kon vanmiddag even niet bij de statistiek en kreeg gelijk contact met 3 of 4 support mensen die me vragen gingen stellen om het op te lossen! Bleek dat ze net in een migratie zaten van enkele accounts. Ook Darren heeft al gereageerd. Ik moet zeggen de uren dat ik het nu heb 'draaien' bevallen prima. Mooi overzicht. Mijn conclusie: 30% van de bezoekers klikt op de links die ik heb gebruikt. Valt mij mee. Ik had dat niet zo hoog verwacht. Ik ben benieuwd hoeveel dat bij anderen is.

  geplaatst op
 • Ik heb het script pas vanavond geplaatst maar mijn eerste cijfers zijn 321 offsite clicks, 868 page views en 510 readers. Ook hier dus een erg hoge doorklik-ratio! Daarbij kan het dus zijn dat een bezoeker meerdere links aanklikt; weet dus niet exact hoeveel procent doorklikt.

  Anders, als je zover bent geef dan een gil. Altijd beter om dit soort zaken in eigen beheer te hebben. Je hebt namelijk helemaal gelijk vwb sequrity!

  geplaatst op
 • Inderdaad vind ik het risico bij zulk soort scripts vrij hoog.
  Voor hits vanuit feedreaders ben je afhankelijk geworden van feedburner, van uitgaande hits wordt je nu deels afhankelijk hiervan. Wat als er een fout in het script staat, wat als feedburner of de 'doorlink server' van mybloglog down gaat?

  geplaatst op
 • Na ProBlogger, Steve Rubel, Hans Mestrum, Frank-ly, Fred Zelders en Marco ;-) gaan we ook maar eens MyBlogLog testen.

  geplaatst op
 • Wanneer heb je o.a. Marco en Frank getest, Henk? Nog opvallende uitkomsten die we zouden moeten weten?

  geplaatst op
 • Ik dacht al vanochtend...wat is er toch aan de hand met me? Maar Henk was aan het testen...;-)

  geplaatst op
 • Vandaag 95% doorklik-ratio. Zal wel door de posting van LVB.net die ik opgenomen heb te maken hebben. Daar wordt tenminste veel op geklikt.

  geplaatst op
 • Als er soms een rare link staat tussen je MBL statistieken, dan zou dat kunnen. Ik zal het niet meer doen.

  geplaatst op
 • Ik heb even contact gehad met Eric van MyBlogLog mbt het issue van het gebruik van een script en de risico's die daar mee kunnen samenhangen zoals Anders Floor (terecht) opmerkt. Ik kreeg (weer) een snelle en eerlijke reactie. Lees zijn antwoord.
  Ik zie ondertussen hele interessante dingen in mijn statistiek. In ieder geval zie ik ook dat meer dan 95% van de bezoekers klikken op links die ik daarvoor bedoeld heb.

  geplaatst op
 • Hans
  Misschien een flauwe vraag, maar wat bedoel je met je zinsnede "95% van de bezoekers klikken op links die ik daarvoor bedoeld heb."? Heb je dan ook links die niet bedoeld zijn om op te klikken? En waar klikken die 5% dan op?

  geplaatst op
 • @frank, ik bedoel te zeggen: je kunt wel links gebruiken met het doel dat mensen die gebruiken, maar als niemand er op klikt dan heb je er dus niets aan en is wellicht het zonde van je tijd. De andere 5% gaan kennelijk zonder op een link te klikken weer weg. Dit zijn wellicht de 'toevallige passanten' via Google die 'verkeerd' uit komen? Mijn voorzichtige conclusie is dus dat als je een hoog percentage doorklikkers hebt, je berichten dan gelezen worden en er toe doen anders klik je niet op een link maar ga je zo weg.

  geplaatst op
 • Hans, hoe bepaal je nu het percentage link-klikkers op jou site? MyBlogCom geeft deze informatie namelijk niet; het geeft 'slechts' een totaaloverzicht van link-kliks. Als iemand in een bezoek 5 keer op een link klikt, dan zit je dus op 500%.

  geplaatst op
 • @Marco: you're right. Ik zie hetzelfde als jij ;-)

  geplaatst op
 • waar moet ik mijn code inplakken?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.