Vrouwen langer online dan mannen

Vrouwen langer online dan mannen

Mediaonderzoek.nl: Binnen een jaar brengen Europese vrouwen meer tijd online door dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek (pdf) van de European Interactive Advertising Association (EIAA). In 2005 brachten mannen gemiddeld 11 uur per week online door en vrouwen 9 uur. De afgelopen drie jaar is het aandeel van vrouwelijke internetgebruikers echter met 63% gestegen, vergeleken met een stijging van 54% bij de mannen.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 5 reacties op dit artikel

 • Dat komt omdat ze geen idee hebben wat ze aan het doen zijn en dus minstens dubbel zolang de tijd nodig hebben om hetzelfde te vinden? De rest van de tijd word natuurlijk besteed aan... waar zit dat stomme uit knopje nu. Alles is relatief.

  geplaatst op
 • Een van de verklaringen hiervoor is dat vrouwen meer en uitgebreidere informatie zoeken alvorens ze tot (aankoop) beslissingen komen. Dit deden ze al, maar daar gebruiken ze steeds vaker het net voor. (Dit brede en diepe zoekgedrag wordt ook als verklaring gebruikt bij de betere beleggingsresultaten van vrouwen. Ze zouden zich minder af laten leiden door de hype van het moment).

  Deze vrouwelijke neiging om zeer breed informatie te vergaren zien we ook overigens steeds vaker bij mannen.

  geplaatst op
 • Deze discussie doet me denken aan een plaatje dat ik al eens vaker heb gebruikt:  Overigens is het aardig om ook eens wat oudere artikelen over mannen vs vrouwen op internet te bekijken:
  Hoe gebruiken mannen en vrouwen internet?
  Don't think pink, think more!
  Vrouwen evenveel online als mannen

  geplaatst op
 • Meer weten over vrouwen en internet, kijk op http://www.vrouweninternet.nl

  geplaatst op
 • Vandaag bij Vrouw en Internet geweest. Interessante dag, en de ontwikkelingen van STIR in Nederland ook gezien.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.