Voor veel consumenten wordt pc even belangrijk als familie en vrienden

Voor veel consumenten wordt pc even belangrijk als familie en vrienden
, Reddion
@alexstil

Computers zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven geworden. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse bureau MORI. Een groot deel van de pc-bezitters geeft toe bijzonder gesteld te zijn op hun pc en hem te behandelen als iemand met een eigen persoonlijkheid.

Een op de vijf zei zich zonder hun computer verloren te voelen, een kwart praat regelmatig tegen hun pc en drie van de tien zegt grote genegenheid te voelen voor hun computer. Een kwart praat graag over hun pc met collega`s, vrienden en familie en een derde denkt zelfs dat hun pc in 2020 even belangrijk voor ze is als familie en vrienden. MORI onderscheidt vijf groepen computergebruikers, afhankelijk van de band met hun pc. Screen Grabbers (18%) en Keystrokers (17%) hebben een zeer positieve band, waarbij de eerste groep de pc ziet als een trouwe vriend en de tweede toegeeft dat hun relatie met vrienden en familie soms lijdt onder hun pc-gebruik. Shutdowns (31%), ervaren gebruikers zonder veel gevoel voor hun pc en Mainframers (18%), die verwachten dat hun pc steeds belangrijker wordt, hebben een vrij onpersoonlijke band. Shifters, vooral ouderen die hun pc weinig gebruiken, hebben een problematische relatie met hun computer.

Bron: Marketing Week


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.