Volkswagen NIET betrokken bij Polo commercial?

Volkswagen NIET betrokken bij Polo commercial?
, ING Groep
@evr

Volkswagen NIET betrokken bij polo commercials?Was er de laatste dagen nog onduidelijkheid over de betrokkenheid van Volkwagen bij de op internet populaire commercial ‘small but tough’, inmiddels is de kogel is door de kerk.  Volkwagen onderneemt juridische stappen tegen de maker van de commercial de 35-jarige Stuart Fryer.

Stuart’s reactie? “I don’t want to offend people, I just want to make advertisements. I wanted to show it to the Saatchis and BBHs of this world. Little did I know that the advert that I made would be sent out on the internet and create such a fuss - it’s shocked me.

Tja, furore willen maken bij reclamebureau’s, maar de kracht van internet en weblogs niet kennen, da’s vragen om moeilijkheden ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Blijft een vaag verhaal en ik blijf dan ook bij mijn standpunt dat zowel VW als DDB op de hoogte waren van de commercial die door LAD is geproduceerd.

  Las vandaag toevallig een aardig stukje in ReclameWeek waaruit blijkt dat VW niet voor het eerst in opspraak is ivm een discutabele reclame-campagne. In 1973 verscheen er in een tijdschrift een advertentie voor de VW Kever met de tekst "If Ted Kennedy drove a Volkswagen, he'd be President today."

  geplaatst op
 • Gister al zappende kwam het voorbij op RTL Boulevard en dat bewijst wel hoe goed ze dit bij VW hebben aangepakt. Coverage, kritiek, herrie, lawaai: wat wil je nog meer?

  geplaatst op
 • Die Stuart Fryer heeft zichzelf in ieder geval aardig weten te profileren... :-)

  Ik zou zeggen: geef die man een baan en tref een voor beide partijen schappelijke schikking (al vind ik dat VW door al gratis publiciteit eigenlijk helemaal geen schikking meer nodig heeft).

  geplaatst op
 • (...)Na een week van ontkenningen gaat Volkswagen toch de maker van de Polo-reclame aanklagen. De controversiële reclame is al een paar weken te zien op het internet. Volgens de autogigant schaadt de reclame de reputatie van het concern en wordt Volkswagen onterecht in verband gebracht met terroristische activiteiten. (...)

  http://www.nu.nl/news.jsp?n=473450&c=50

  geplaatst op
 • Terwijl de meeste media vandaag pas komen met de mededeling dat VW de makers van de video gaat aanklagen, is er inmiddels zonder tussenkomst van een rechter een regeling tussen VW en de makers getroffen. Het enige wat de makers moeten doen is sorry zeggen en de originele tapes inleveren :-)

  Lees verder:
  http://ad-rag.com/117844.php

  Wedden dat ze ondertussen samen een biertje in de pub zitten te drinken en zich helemaal suf lachen om het virale succes?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.