Volkskrant gaat advertentie-inkomsten delen met webloggers

Volkskrant gaat advertentie-inkomsten delen met webloggers

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen weken wat minder frequent de Volkskrantblogs heb gevolgd waardoor ik een aantal recente ontwikkelingen heb gemist. Gelukkig houdt Geert-Jan Bogaerts (chef van de internetredactie van de Volkskrant) deze allemaal netjes bij op zijn weblog Over het Volkskrantblog.

Naast een andere opzet van de voorpagina, meer/betere zoek-mogelijkheden en een verbeterde inlogprocedure voor de webloggers zelf, is het meest interessant de aankondiging van de groepsblogs (blogs die onderhouden kunnen worden door meerdere mensen) en de verdeling van advertentie-inkomsten. Als blijkt dat het Volkskrantblog advertentie-inkomsten gaat binnenhalen met de Volkskrantblogs, dan zal er een verdeelsleutel worden gemaakt om de inkomsten ook onder de webloggers te verdelen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Goeie zet om zoiets te melden. Het zal ervoor zorgen dat mensen er als de kippen bij willen zijn en daarnaast voorkomt het startpagina achtige reacties op het moment dat er mensen aan gaan verdienen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.