Voetbal is oorlog

Voetbal is oorlog

Gisteren werd bekend gemaakt dat KPN samen met Ajax, PSV en Feyenoord club tv kanalen gaat exploiteren. Tot verbazing van Tele2 /Versatel dat nu overweegt naar de rechter te stappen. Tele2/Versatel betaalde een jaar terug nog 90 miljoen euro voor de live rechten. Overigens was het destijds in de tender aangeboden ‘backstage’ pakket met achtergrondbeelden en dergelijke niet verkocht en daardoor beschikbaar voor Neerlands grootste telecommer. 

Deze backstagebeelden dienen als basis voor de overeenkomst maar doordat KPN via de clubkanalen ook de gespeelde wedstrijden tegen betaling terug laat kijken gaan de clubs feitelijk de concurrentie aan met één van hun belangrijkste partners en financiers. Zoals bekend vallen de rechten op gebruik van de content zondagavond 24.00 uur terug aan clubs zodat ze deze formeel ook kunnen uitzenden. Voetbal is oorlog zei ooit voetbalicoon Rinus Michels… 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.