Vodcasting

Vodcasting

VodcastingAlhoewel ik al geruime tijd in het bezit ben van een iPod (en sinds kort ook een video iPod), ben ik nooit een echte luisteraar geworden van de vele podcasts die online beschikbaar zijn (sorry jongens). Dit heeft niets te maken met het aanbod of de kwaliteit van de podcasts, maar veel meer met het feit dat ik me blijkbaar onvoldoende kan concentreren op audio. Met de komst van de video iPod merk ik dat ik wel de tijd neem om zo nu en dan een vodcast (video podcast) te bekijken.

Op mijn vraag waar de content blijft voor mijn video iPod heb ik aantal goede tips gekregen zodat mijn iPod inmiddels aardig begint vol te lopen (zie ook Frank Janssen’s overzicht van video sharing services).

Net als Hans Mestrum en Pierre Gorissen worstel ik nog wel met de vraag hoe ik de video’s het beste kan binnenhalen. Op dit moment gebruik ik iTunes maar wellicht dat ik binnenkort ook eens Juice (voorheen iPodder) of FireANT ga proberen.

Een volgende stap is ook om zelf content te maken. Ik volg dan ook met belangstelling de eerste stappen van Hans Mestrum die dit weekend zijn eerste vodcast (verbeterde versie) online heeft gezet.

Tot slot wil ik starters wijzen op een prima artikel over videobloggen van Frank Meeuwsen in PC Consument. In het artikel gaat Frank in op alle vragen die hierboven zijn gesteld: waar kun je videoblogs vinden, hoe kun je de video’s bekijken, hoe kun je zelf video’s maken en hoe kun je deze vindbaar maken voor anderen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Hier heb je alvast een tip: http://www.reviewchannel.nl/vodcast.php

  geplaatst op
 • Je bent niet de enige. De Itunes winkel heeft een overzicht van meest populaire podcasts. De top 10 staat vol met vodcasts. Op vodcast.nl hebben ze dit leuk samengevat: Video kiled the podcasting star :-)))

  geplaatst op
 • Met Nimiq http://nimiq.nl kan je ook videootjes binnenhalen..

  geplaatst op
 • Toch blijf ik geloven in podcasts, omdat er gedurende de dag veel momenten zijn waarin je maar gedeeltelijk je attentie kan geven aan zaken. Zoals in de auto, in de supermarkt, tijdens de hond uitlaten, etc. Vodcasting heeft je gehele attentie nodig. Hier ligt het verschil van de twee, en ik denk dat er voor de twee een markt bestaat. De komst van TV heeft de radio ook niet verdrongen.

  geplaatst op
 • Rutger, helemaal met je eens maar ik heb gemerkt dat podcasts niets voor mij zijn. Ik luister slecht enkele podcasts per week (Radio Online, Mediazaken en de Planet Interviews).

  geplaatst op
 • Ik heb nog wel een video podcast, maar is wel 100% NSFW

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.