Vivianne Bendermacher (Techionista): “Wij vrouwen lopen erg achter, 90% van de programmeurs is man”

13 juni 2016, 13:00

“Een techionista is een vrouw die gek is van tech’. Oud-Viva hoofdredacteur Vivianne Bendermacher begon een heus platform voor deze naar eigen zeggen ‘nerd op hakken.’ Over apps voor vrouwen, de meest modieuze smartphones en meer.

Ze stapte in 2015 op als hoofdredacteur van vrouwenblad Viva (Sanoma) om voor zichzelf te beginnen. Met techplatform Techionista wil Vivianne Bendermacher vrouwen ‘empoweren.’ “Ik miste de wereld van techniek enorm”, vertelt ze. “Ik ben gewoon begonnen met Techionista, dingen gaan testen en uitbouwen. Nu is het een community waar vrouwen kunnen worden opgeleid.”

Bendermacher noemt zichzelf een autodidact waar het tech betreft, van leren coderen tot omgaan met WordPress. “Wij vrouwen lopen heel erg achter. 90 procent van de programmeurs is man. We dreigen de boot te missen, er zullen zeven miljoen banen verdwijnen en daarvoor komen een beperkt aantal technische banen terug.”

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!