Viral Friday week 12/2017: 5 kikkers in je bil

7 april 2017, 13:30

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week: de 1 april-editie.

1. Google| Introducing Google Gnome

4.836.339 views

Het begon allemaal met intelligente thermostaten, koelkasten en gloeilampen. Toen kwam Google Home en werd het hele huis slimmer. Maar wat dacht je van Google Gnome?! Google Gnome is een voice-activated, handsfree tool ontworpen om ook het leven in de achtertuin een stuk gemakkelijker te maken. Wil je weten welk dier aan het piepen is in de struiken? Vraag het Google Gnome! Is het vogelzaad bijna op? Gnome regelt het! Natuurlijk zou dit handig zijn, maar net als alle andere commercials in deze Viral Friday is dit uiteraard een 1 aprilgrap.

2. Virgin Airlines | Is it a bird, is it a plane? Virgin Atlantic harnesses “flapenergy” with new Dreambird 1417

136.056 views

Niemand minder dan Sir Richrad Branson, de oprichter van de Virgin Group, schittert in de nieuwe commercial van Virgin Atlantic waarin hij de nieuwe Dreambird promoot. Bijna tien jaar werkte het engineeringteam in het geheim aan ’s werelds allereerste vliegtuig dat gebruik maakt van de zogenaamde flapology, oftewel de techniek die een vliegtuig laat vliegen met echte vleugels!

Branson voerde al eerder vernieuwende vliegconcepten door, zoals een barretje op intercontinentale vluchten en cabinepersoneel in sexy kleding. Echter is dit een 1 april grap, maar met Richard Branson weet je het nooit! Deze commercial scoorde in ieder geval erg goed en behaalde in zeven dagen tijd ruim 136.056 views.

3. BMW | dDrive

62.100 views

De Duitse autofabrikant BMW leverde dit jaar een 1 april grap af in de categorie ‘jammer dat ze dit niet echt op de markt brengen’. Autorijden is een heerlijke ervaring voor mensen, maar dat geldt ook zeker voor onze trouwe viervoeters. Daarom ontwikkelde BMW een speciale hondenmand die een echte autorit simuleert. De video is van dusdanige kwaliteit dat we ons kunnen voorstellen dat echte BMW-liefhebbers direct hun dealer gebeld hebben om een exemplaar voor hun hond te bemachtigen. En met meer dan 60.000 views kan het niet anders dat de telefoons bij de dealers overuren gedraaid hebben.

4. McDonald’s | Behold, The Micro Mac

40.510 views

Eerder kwam McDonald’s al met nieuwe formaten van de Big Mac en daarop heeft het voortborduurt met deze grap: een commercial waarin de Micro Mac te zien is. Een ieniemienie tiny burger die net als de normale Big Mac is samengesteld en dus alleen in formaat verschilt. Een Micro Mac of dertien en je hebt een schappelijke lunch bij elkaar gekauwd. Al ruim 40.000 views in vijf dagen tijd.

5. Cheetos | Spray Tan

9.942 views

Cheetos bedacht wat ons betreft de beste 1 april grap. Met ‘Orange is the New Black’ in het achterhoofd hebben ze bij Cheetos deze over the top-commercial bedacht met veel grappige referenties en oneliners. We zien twee modellen die een overdreven oranje gloed hebben door het gebruik van de Cheetos Spray Tan. Door deze spray kun je jezelf een onvervalste Cheetos look aanmeten. Misschien dat het nog aanslaat ook? Trump denkt er in ieder geval over na om aandelen te kopen. Niet heel veel views: 9.942 in vijf dagen, maar desalniettemin erg grappig.

Petra Stoel
Connection Planner bij Mindshare

I am an energetic young professional with a Bachelor Degree in Communications. My work experience focuses on media and advertising. Add up strong communication skills and passion for music, food, fashion and traveling, and there you have my persona in a nutshell. Over the last years I worked at some great, leading companies national and international in the advertising and media industry.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!