Vijf zeer effectieve en betaalbare social-videotools die je nog niet kent

17 september 2020, 13:00

Meer resultaat met minder werk

Tools, ik ben er gek op. Als je ze slim inzet, kunnen ze je heel wat werk besparen en betere inzichten geven waardoor je snel meer resultaat behaalt. De markt met social-media- en videotools is de laatste jaren enorm gegroeid, het aanbod is gigantisch. Om je op weg te helpen: hier vijf persoonlijk favoriete tools die zeer effectief, betaalbaar (of zelfs gratis zijn) en nog niet bekend bij het grote publiek. Doe er je voordeel mee.

Measure Studio

Measure Studio is sinds begin dit jaar op de markt en is van de makers van Paladin. Met deze data- en analytics-tool kun je gemakkelijk jouw prestaties op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube (en binnenkort TikTok) op één plek analyseren, benchmarken en rapporteren. Dat is zeker niet uniek maar wat deze tool onderscheidt van anderen is het gemak waarmee je groepen van berichten kan maken en analyseren.

Met deze tool groepeer en analyseer je gemakkelijk je posts

Hiermee kun je heel helder en snel zien hoe een bepaald type bericht of categorie het doet. Hoe scoort een bepaald format of bericht? Eventueel verdeeld over meerdere platformen. Binnen enkele minuten weet je het met de Groups-functie. Daarnaast ziet de tool er visueel aantrekkelijk uit en is het zeer betaalbaar (vanaf 15 dollar per maand voor drie social accounts en veertien dagen gratis uit te proberen).

measure studio

Tubics en Morningfame

YouTube is naast een entertainmentplatform ook de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Maar in tegenstelling tot hoog ranken in de grootste zoekmachine, Google, focussen maar weinig merken zich op YouTube SEO. Een goede tool om hier verandering te brengen is Tubics.

Scoor hoger in YouTube Search

Een tool die geheel is gericht op het optimaliseren van video’s om hoger te scoren in de videozoekresultaten. Naast betaalde versies bieden ze ook een gratis variant aan. Die geeft je snel inzage in de video’s met de hoogste SEO-potentie en tips hoe je ze kunt verbeteren. Mocht het betaalde pakket (190 euro per maand) te duur zijn dan is Morningfame een betaalbaarder alternatief. Deze tool heeft vele handige features en is met 12 dollar per maand een stuk goedkoper. Belangrijk nadeel is dat het niet voor meerdere kanalen tegelijkertijd is te gebruiken.

Pinterest Trends

Pinterest wordt vaak ten onrechte in een adem genoemd met social-mediaplatformen zoals Facebook, Instagram en Twitter. Net als YouTube wordt het niet enkel gebruikt om verveling te verdrijven, maar ook gebruikt als zoekmachine en ter inspiratie. Posts (pins en video’s) hebben dan ook een veel langere levensduur dan social-mediaberichten.

Zo kun je ontdekken wat populair is op Pinterest

Maar waar zoeken gebruikers naar op Pinterest? Om daar antwoord op te geven lanceerde het platform onlangs een handige tool genaamd Pinterest Trends. Deze gratis tool, goed vergelijkbaar met Google Trends, geeft niet alleen inzage wat trending is op Pinterest maar je kunt ook per onderwerp zien wat de zoektrend is en onderwerpen met elkaar vergelijken. Ook krijg je inzage in populaire pins rondom het gekozen onderwerp. Helaas nog niet beschikbaar met Nederlandse data, maar toch kun je met de data van de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Canada ook waardevolle inzichten achterhalen.

Pinterest Trends

Kapwing

Kapwing is niet alleen een heel gemakkelijk te bedienen video-editing-tool, het biedt nog veel meer. Zo kun je er makkelijk memes mee maken, ondertiteling toevoegen, video’s resizen of achtergronden van afbeeldingen verwijderen.

Kapwing heeft een heel arsenaal aan videotools

En nog een voordeel: de gratis variant biedt toegang tot al deze tools. Er is enkel een limiet aan bestandsomvang (250 mb) en videolengte (7 minuten). Is dat niet genoeg? Dan is de Pro-versie van 20 dollar per maand ook zeer betaalbaar.

Kapwing

Welke tool mist in het overzicht?

Bovenstaande tools zijn zeer handig en betaalbaar of zelfs gratis, maar het overzicht is vast niet compleet. Welke handig hulpmiddel gebruik jij en moeten anderen zeker leren kennen?

Peter Minkjan
Mede-eigenaar en marketingmanager bij 360 Scouting

Mede-eigenaar en marketingmanager bij 360 Scouting, waar ik mijn passie voor marketing, voetbal en innovatie kan combineren. Samen met een team van elite videoscouts helpen wij betaald voetbalclubs uit binnen- en buitenland om meer geschikte spelers te vinden. De scouts, verspreid over drie continenten, behoren tot de absolute top 1% na een zeer uitgebreide selectieprocedure.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!