Vierdaagse Nijmegen grootste evenement 2005

Vierdaagse Nijmegen grootste evenement 2005

De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen is het grootste jaarlijks terugkerende evenement van 2005. Na weging van aantal bezoeken (950.000) en media-aandacht (bijna 160 MBE?s), komt de 89e editie van het Nijmeegse wandelspektakel als overall winnaar naar voren in het jaarlijkse Top 100-onderzoek van data- en onderzoeksbureau ReSpons Evenementen Monitor.

Op de deeloverzichten Media en Bezoeken gaan respectievelijk a Campingflight to Lowlands Paradise en het Bloemencorso van de Bollenstreek met de eer strijken. Rotterdam viert het feestje mee met de eerste plaatsen van het International Film Festival R’dam (IFFR) (grootste entreeheffende evenement 2005) en de Fortis Marathon Rotterdam, dat de titel grootste eendaagse evenement in de wacht sleept. Ook Amsterdam gaat niet zonder prijs naar huis. Het nautische spektakel SAIL pakt het ‘goud’ in de categorie Niet-jaarlijkse evenementen. Met 2,6 miljoen bezoeken is SAIL tevens de grootste publieksmanifestatie van 2005.

De ranglijst Top 100 publieksevenementen in Nederland wordt ieder jaar samengesteld door ReSpons Evenementen Monitor. De eindklassering komt tot stand door het gerealiseerd aantal bezoeken van een evenement en de gegeneerde media-aandacht, uitgedrukt in MediaBereikEenheden (MBE’s) bij elkaar op te tellen. Hierbij telt het aantal bezoeken (direct bereik) tweemaal zo zwaar als het aantal MBE?s (indirect bereik).

Bron:
http://www.respons.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.