Vierdaagse Nijmegen grootste evenement 2005

16 december 2005, 10:50

De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen is het grootste jaarlijks terugkerende evenement van 2005. Na weging van aantal bezoeken (950.000) en media-aandacht (bijna 160 MBE?s), komt de 89e editie van het Nijmeegse wandelspektakel als overall winnaar naar voren in het jaarlijkse Top 100-onderzoek van data- en onderzoeksbureau ReSpons Evenementen Monitor.

Op de deeloverzichten Media en Bezoeken gaan respectievelijk a Campingflight to Lowlands Paradise en het Bloemencorso van de Bollenstreek met de eer strijken. Rotterdam viert het feestje mee met de eerste plaatsen van het International Film Festival R’dam (IFFR) (grootste entreeheffende evenement 2005) en de Fortis Marathon Rotterdam, dat de titel grootste eendaagse evenement in de wacht sleept. Ook Amsterdam gaat niet zonder prijs naar huis. Het nautische spektakel SAIL pakt het ‘goud’ in de categorie Niet-jaarlijkse evenementen. Met 2,6 miljoen bezoeken is SAIL tevens de grootste publieksmanifestatie van 2005.

De ranglijst Top 100 publieksevenementen in Nederland wordt ieder jaar samengesteld door ReSpons Evenementen Monitor. De eindklassering komt tot stand door het gerealiseerd aantal bezoeken van een evenement en de gegeneerde media-aandacht, uitgedrukt in MediaBereikEenheden (MBE’s) bij elkaar op te tellen. Hierbij telt het aantal bezoeken (direct bereik) tweemaal zo zwaar als het aantal MBE?s (indirect bereik).

Bron:

http://www.respons.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!