VGZ biedt medicijnen aan op internet

VGZ biedt medicijnen aan op internet

Zorgverzekeraar VGZ gaat zijn klanten in staat stellen om via het internet medicijnen te bestellen en deze per post thuis of op het werk te laten bezorgen. Vanaf 1 januari 2004 kunnen de klanten van VGZ hun bestellingen via het internet plaatsen. De verzekeraar is de eerste die de internetdienst zal aanbieden.

“Naast een stukje klantgerichtheid brengen we de kosten ook omlaag ten aanzien van reguliere apotheken”, aldus woordvoerder Bert Rensen.” De klant ziet de kostenbesparing allereerst terug door een bedrag dat aan het eind van het jaar wordt teruggestort op hun bankrekening.

De besparing kan worden gemaakt doordat de detailhandel, in dit geval de reguliere apotheek, wordt omzeild. Directeur Hok Tjiook van het internetbedrijf eFarma bevestigt dat ook andere grote verzekeraars interesse hebben getoond in de internetvoorziening.

Bron:
ANP-Novum

Zie ook:
http://www.perssupport.anp.nl/

Trefwoorden:
E-health


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Zo...ik ben benieuwd naar de reacties uit de apothekerswereld. Dit is gedurfd. Prijzenswaardig. De discussie rondom het initiatief van Amicon om de medicijnen met white labels te gaan hanteren staat bij mij nog vers in het geheugen. Wie volgt........

  geplaatst op
 • Ben ook benieuwd welke kant het opgaat met zorg en internet. Las deze week op Adfoweb dat J. Paap uit Spijkenisse op nieuwjaarsdag start met een online zorgveiling à la e-Bay.

  Op zorgveiling.nl kunnen zorgverzekeraars tegen elkaar opbieden. Bedoeling is dat consumenten hun vraag naar bijvoorbeeld fysiotherapie, kraam- of thuiszorg met vermelding van hun zorgverzekeraars op de site plaatsen. Zorgaanbieders kunnen vervolgens tegen elkaar opbieden. "Gaat het om zorg die rechtstreeks door de verzekeraar vergoed wordt, dan moeten ze de cliënt lokken met een financiële bonus. Zo niet, dan kunnen ze gewoon op prijs concurreren", aldus Paap.

  Om de kwaliteit te waarborgen moeten cliënten een evaluatieformulier invullen waarmee ze de zorgaanbieder achteraf sterren toekennen. Paap: "De fysiotherapeut of andere zorgaanbieder die te laag scoort, wordt na zes maanden van de website geweerd."

  geplaatst op
 • Ik respecteer het initiatief Zorgveiling.nl. Als ik het initiatief goed begrijp proberen ze ondanks de vaste tarieven, het kwaliteitsverschil tussen zorgaanbieders (bv fysiotherapeuten) duidelijk te maken. Een probleem waar huidige fysiotherapeuten enorm mee worstelen. De praktijk is nu dat iemand net vers van school namelijk eenzelfde tarief mag vragen als iemand met 25 jaar ervaring.

  Ik denk echter dat het medium Internet voor dit soort vraagstukken nog veel te vroeg is voor de consument. Je hebt namelijk te maken met fysieke klachten. Verwijzing naar de fysio gaat op basis van verwijzing huisarts. Een vertrouwensrelatie tussen fysiotherapeut en consument is enorm belangrijk, want het gaat vaak over emotionele zaken. Daarnaast vereist dit participatie van alle locale zorgaanbieders. De rol van het Internet is nog lang niet bij deze doelgroep ingebed. Ze hebben wel andere zorgen: namelijk het maximum aantal ziekenfondspatienten dat men mag behandelen, de tarieven, etc. etc.

  Desalniettemin, ik ben benieuwd naar de voortgang van dit initiatief. Ben ook benieuwd naar hun verdienmodel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.