Vertoning eerste internetfilm hapert

6 september 2003, 16:35

De wereldpremi?re van een film via internet is vrijdagavond door overbelasting van de streamer binnen enkele minuten stopgezet. De streamer zorgt ervoor dat kijkers de film kunnen bekijken, zonder dat ze de beelden naar de eigen computer moeten downloaden.

‘This is not a love story’ is een low-budget film van de maker van ?The Full Monty?, Simon Beaufort, met in de hoofdrol David Bradley, die de rol van huismeester Argus Vilder vertolkte in de Harry Potter-films. De film is in twee weken tijd gemaakt voor minder dan 750.000 euro en moet voor ongeveer 4 euro te bekijken zijn op internet.

De film is te zien in een handjevol bioscopen in Groot-Brittanni?, maar Beaufort wilde de Britse film ook bereikbaar maken voor mensen die niet in de grote steden naar de film kunnen. ?We hebben het gevoel dat de Britse film uit de bioscopen worden gedrukt door grote Amerikaanse publiekstrekkers.?

De Britse Filmraad, die de film gedeeltelijk heeft gefinancierd, wil met het experiment bekijken of rolprenten ook digitaal publiek kunnen trekken.

De site vertoont vooralsnog echter geen filmbeelden, maar draagt alleen een boodschap dat er technische problemen zijn. ?Dit is een wereldpremi?re. Bedankt dat u geduld wilt hebben.?

Bron:

http://nu.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!