Verslag Tweede Nederlandse Businessblogmeeting

Verslag Tweede Nederlandse Businessblogmeeting

Verslag Tweede Nederlandse Businessblogmeeting (cartoon via Neville)Gisteren vond bij Publicis in Amstelveen de tweede Nederlandse Businessblog-meeting plaats.

Ruim 40 deelnemers (waarvan veruit de meerderheid aktief met weblogs), waren getuige van presentaties van Stephan Fellinger, Neville Hobson en Ton Zijlstra. Elk van de sprekers bekeek het fenomeen weblogs vanuit zijn eigen discipline. Stephan vanuit marketing, Neville vanuit communicatie en Ton vanuit kennisdeling.

Wrap up

Bij deze wil ik Hans Meijer van DialogAMI nogmaals bedanken voor het verzorgen van de lokatie en de borrel na afloop.


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Marco,

  Bedankt en graag gedaan !

  geplaatst op
 • Interessant programma, prima locatie en gepassioneerd publiek. En zoals altijd erg leuk om weer eens de gezichten achter de weblogs te zien. Bedankt voor de organisatie.

  geplaatst op
 • interesante sprekers, fraaie omgeving en 100% vrij van narcisme! :)

  dank marco

  geplaatst op
 • Een aantal uren later, terwijl ik dit zit posten, vraag ik me af hoe boeiend het nu echt was. Immers de passie van de sprekers is bekend en praten ze nu niet alleen voor eigen parochie. Hadden wij webloggers niet gewoon naar een webcast moeten zitten kijken en had de zaal juist niet vol moeten zitten met uitgevers en journalisten. Ik denk het laatste.

  http://www.dutchcowboys.nl/weblog/3649

  geplaatst op
 • Henk, hoevaak had jij de presentaties van Neville Hobson en Ton Zijlstra al gehoord? Heb je de kern van hun boodschap begrepen? Vertaal dat eens naar de huidige opzet van de weblog van de Gouden Gids! Ik denk dat we met zijn allen nog heel veel hebben te leren over weblogs.

  Overigens waren er gisteren een handjevol pioniers uit de uitgeversbranche aanwezig. We zullen de komende jaren nog veel van ze horen. Van de tradionele uitgevers en journalisten verwacht ik op dit moment niet veel.

  geplaatst op
 • Marco, Neville kennen we via Parijs, Ton had een prima verhaal maar dat is niet mijn boodschap. Ik volg deze wereld een iets intensiever als dat jij vermoedt. Het zijn juist de grote uitgevers die de boodschap niet doorkrijgen.

  Het weblog van GG heeft met andere zaken te maken als bijv. cultuuromschakelingen.

  geplaatst op
 • Welke boodschap Henk? Met voorbeelden als de Gouden Gids ga je ze ook niet overtuigen. Met name in het verhaal van Neville (heeft hij in Parijs ook een presentatie gehouden?) en Ton zaten een aantal elementen die cruciaal zijn voor het succes van weblogs. Je kunt je ogen daarvoor sluiten maar dat lijkt me niet slim...

  geplaatst op
 • Ik denk dat we elkaar niet geheel begrijpen. Tekst is vaak zonder de emotie. Ik vond de presentaties van Neville en Ton van een zeer hoog nivo!!! Veel uitgevers kunnen hier veel van leren. Zie o.a. de uitspraken van teh Guardian zelf. Die zeggen veel.

  Het Gouden Gids Blog is zeker bij lange na niet wat het moet zijn, maar dat komt nog wel goed. Mijn goal is, ook al is het niet mijn blog!, om onze CEO te gaan laten schrijven.

  geplaatst op
 • Henk, inderdaad verkeerd begrepen denk ik. Volgende week maar eens wat langer bij stil staan!

  Neville heeft op WebProNews overigens een kort verslag van de meeting: Success For Dutch Business Blog Meeting.

  geplaatst op
 • Frank Janssen heeft inmiddels ook het tweede deel van zijn verslag online staan!

  geplaatst op
 • Nu ik alle berichten en verslagen heb gezien/gelezen baal ik helemaal dat ik niet aanwezig kon zijn!

  geplaatst op
 • Ton reflecteert op provenpartners.nl en interdependent.biz. Ton, nogmaals dank voor een prima presentatie. Je hebt bij veel marketeers de ogen geopend!

  geplaatst op
 • Frank Janssen heeft zijn serie compleet en vanavond het derde deel van zijn verslag online gezet.

  geplaatst op
 • Weet iemand of er in de komende weken nog meer evenementen/ bijeenkomsten zijn rondom weblogs?

  geplaatst op
 • Hilde, op 12 juli is Blogstorm in Brussel over weblogs en marketing, dan is het vakantieperiode en na de zomer is in september een blogcongres in de UK.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.