Verslaat Kerry Bush door inzet online marketing?

Verslaat Kerry Bush door inzet online marketing?

Nielsen/Netratings heeft over de afgelopen maanden de online campagnes van Kerry en Bush onder de loep genomen. Het blijkt dat de Republikeinen online marketing als een ‘serieus’ marketing instrument zien terwijl de Democraten niet of nauwelijks investeren in online marketing.

Bij de Republikeinen zien we verder een verschuiving van inzet online marketing. Terwijl de afgelopen maanden de focus lag op het Republican National Committee (met ruim 225 miljoen ad impressies in februari), zien we dat steeds meer de aandacht komt te liggen op John Kerry (ruim 50 miljoen ad impressies in april).

Het aantal geregistreerde ad impressions voor de verschillende campagnes (bron: Nielsen//Netratings)

Cruciale vraag is natuurlijk, welk effect heeft online marketing op de presidentsverkiezingen. Zeker is in ieder geval dat het verschil in online marketing budget geen navenante verschillen laat zien in de bezoekcijfers van de betreffende websites.

Volgens Nielsen//Netratings hebben in april ca. 1,6 miljoen unieke bezoekers de website van John Kerry bezocht en ca. 1,5 miljoen unieke bezoekers de website van Bush-Cheney. Terwijl Nielsen//Netratings cijfers zijn gebaseerd op panelonderzoek, registreerd Hitwise in real time het verkeer van en naar websites. Hieruit blijkt dat de website van Kerry twee keer zoveel bezoekers krijgt als de website van Bush-Cheney (zie figuur).

 

Website Kerry trekt twee keer zoveel bezoekers als website Bush-Cheney (bron: Hitwise)

Bronnen:
Bush’s site neck and neck with Kerry’s in traffic race
Reps Burying Dems in Online Ads
Bush and Kerry Battle It Out in Cyberspace
Kerry Overtakes Bush Online, According to Nielsen//NetRatings


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • André Horlings heeft een Engelstalige site gemaakt over de naderende presidentsverkiezingen in de USA. Hij schrijft er onder andere over: "De Amerikaanse verkiezingen worden ongemeen spannend en mij bekruipt het gevoel dat herverkiezing van Bush een ramp voor de wereld en de mensheid zou zijn." En: "Google-end naar polls over de stand van zaken tussen Bush en Kerry kwam ik zoveel aardige en interessante informatie tegen, dat ik besloot er een site aan te wijden. Er bestaan niet alleen tientallen instituten voor opiniepeiling, maar er wordt ook in 'aandelen' Bush of Kerry gehandeld, je kunt bij alle Britse bookmakers terecht, er wordt bijgehouden hoe vaak de kandidaten per 24 uur worden genoemd in weblogs en er zijn uiteraard religieus getinte, astrologische of anderssoortige voorspellingen te vinden, waaronder een over de gewelddadige dood van Bush op 19 augustus. Doorklikkend in sommige links gaat er een hele nieuwe wereld open!"

    Bush vs. Kerry: too close to call?
    http://polls.ontheweb.nl/

    Via: Dagelinks

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.