• Mobile
    wordt gesponsord door

Verkoop mobiele telefoons blijft flink groeien

Verkoop mobiele telefoons blijft flink groeien

De verkoop van mobiele telefoons over de hele wereld is in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode van 2002 toegenomen met 19,2 procent tot 118,3 miljoen stuks. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC).

In het eerste kwartaal nam de verkoop toe met 18 procent, in het laatste kwartaal van vorig jaar met 14 procent en over geheel 2002 met 6 procent. IDC stelt vast dat de aanhoudende economische onzekerheid en de longziekte SARS de groei in het tweede kwartaal niet hebben geremd. Dat is vooral toe te schrijven aan toenemende belangstelling voor mobiele telefoons met camera’s, de introductie van kleurenschermen en goedkope aanbiedingen.

Het Finse Nokia bleef in het tweede kwartaal verreweg de grootste fabrikant met een marktaandeel van 34,6 procent. Motorola zag zijn aandeel zakken van 17,4 tot 13,4 procent en Samsung klom naar 10,1 procent. Siemens staat vierde met 6,8 procent en Sony Ericsson keerde terug in de topvijf met een aandeel van 5,7 procent.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.