• Mobile
    wordt gesponsord door

Verkoop cameramobieltjes in de lift

Verkoop cameramobieltjes in de lift

In de laatste drie maanden van vorig jaar is de verkoop van mobiele telefoons met een ingebouwde camera met 65 procent gestegen.

De cameratelefoontjes zijn in opmars. In het derde kwartaal werden er wereldwijd nog 5,2 miljoen van verkocht. In het vierde kwartaal waren dat er 8,6 miljoen, zo blijkt volgens ElectricNews.net uit berekening van Strategy Analytics. Dat is een stijging van 65 procent.

Vooral Azi? droeg bij aan de groeispurt van de mobieltjes met camera. Ook de introductie van nieuwe toestellen zoals van Nokia en Sharp stimuleerden de verkoop. In West-Europa was ??n op de acht mobieltjes er ??n met ingebouwde camera. In Noord-Amerika en Oost-Europa was dat ongeveer ??n op de vijftig.

De verkoop van cameramobieltjes is goed voor ongeveer 4 procent van de totale omzet van mobiele telefoons. Dit jaar zal dat aandeel vermoedelijk stijgen tot 9 procent, oftewel 37 miljoen stuks, voorspelt Strategy Analytics.

Bronnen:
http://www.webwereld.nl/
http://www.strategyanalytics.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.