Verkoop nu snel en eenvoudig op Amazon Nederland #spon

11 maart 2020, 08:00

Na vele geruchten en een geheimzinnige deadline, is het nu eindelijk zover, Amazon is gelanceerd in Nederland. Uiteraard is het ook direct mogelijk om te verkopen op Amazon Nederland via online marketingtool Channable.

Voorheen was Amazon.nl een website om een groot assortiment aan e-books te vinden. Dat is nu verleden tijd! Je vindt er nu een grote variëteit aan producten, van kleding tot elektronica en interieuritems. Amazon biedt daarnaast nog meer diensten aan, zoals een streaming service (Amazon Prime) en een cloud service (Amazon Web Services).

Interesse in het verkopen op Amazon Nederland? Dit is nu heel eenvoudig te doen via Channable. De API-koppeling van Amazon Nederland staat namelijk al helemaal klaar voor jou om te gebruiken.

Waarom via Channable op Amazon verkopen?

Channable is een datafeedmanagementtool voor online marketingbureaus en adverteerders. De alles-in-één-tool bevat vele functies, zoals datafeedoptimalisatie, adverteren op marktplaatsen, orderconnecties, het genereren van dynamische tekstadvertenties voor Google Ads en een Analytics-verbinding. Importeer je items door middel van een feed, API of een van de e-commerce plug-ins.

Via Channable optimaliseer en stuur je op een eenvoudige manier je productdata naar Amazon. De koppeling loopt via een API, waardoor je op eenvoudige wijze je productdata kunt exporteren. Ook is er de mogelijkheid tot een orderconnectie met Amazon, wat je als verkoper in staat stelt om je binnengekomen bestellingen direct door te schieten naar je e-commerce platform, zoals Lightspeed of Woocommerce. Verkoop via Channable op meer dan 2500 exportkanalen, zoals vergelijkingssites, marktplaatsen en affiliate netwerken. Beheer, optimaliseer, verrijk en filter je data allemaal in één tool!

Met maar een paar muisklikken heb jij via Channable je producten in het Amazon Seller Central staan. Volg de stapsgewijze instructies en ga aan de slag!

1. Heb je al een Amazon-account aangemaakt?

Mocht dat niet het geval zijn dan dien je dat eerst te doen via services.amazon.nl. Kies hierbij het pakket wat het beste bij jou en je bedrijf past. In deze blog helpen wij jou de beste keuze hierin te maken.

2. Volg de stapsgewijze instructies

Er zijn bepaalde stappen die je moet zetten om te beginnen met het verkopen op Amazon Nederland via Channable. Wij beloven dat dit heel eenvoudig is en niet veel tijd zal kosten! De stapsgewijze instructies vind je hier.

Nog enkele dingen die je moet weten voordat je begint met het verkopen op Amazon NL:

1. EAN-codes zijn verplicht voor Amazon. Zorg er voor dat je producten geldige EAN-codes hebben! Zonder EAN-codes is het niet mogelijk om producten op Amazon te verkopen.

2. Denk erover na of je je producten zelf wil verzenden of dit via Amazon wil doen. Met behulp van FBA (Fulfilment by Amazon) verkoop je door heel Europa. Amazon regelt opslag, bezorging, klantenservice en afhandeling van retourzendingen. Het enige wat jij hoeft te doen is je artikelen naar Amazon sturen. Je klanten kunnen hierdoor ook kiezen uit de snelle Prime-verzending van Amazon. Je hebt dus minder werk en je bereik wordt een stuk groter!

3. Wil je alleen in Nederland verkopen of op alle zes Amazon Europese Marktplaatsen (NL, DE, FR, UK, ES en IT)? Amazon geeft je hier de keuze in, met een Amazon European Unified account is de mogelijkheid er namelijk om in meerdere Europese landen te verkopen.

4. Heb je je ingelezen in de statistieken? Als het voor het eerst is dat je op Amazon wil gaan verkopen en niet weet of het de moeite waard is om hiermee aan de slag te gaan, lees dan de statistieken en ervaringen van anderen om een ​​goede beslissing hierin te kunnen nemen.

Wij hopen je zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd over het verkopen op Amazon Nederland. De sprong wagen om te verkopen in een nieuwe markt vereist een hoop dingen om rekening mee te houden, zelfs als Amazon je het eenvoudiger maakt om in nieuwe gebieden te verkopen. We wensen je veel succes met het verkopen op Amazon Nederland!

Wie is Channable

Channable is in 2014 opgericht door Rob van Nuenen, Robert Kreuzer en Stefan Hospes. In snel tempo heeft Channable zich ontwikkeld tot één van de grootste online marketingtools van de Benelux. Dagelijks staan ondertussen meer dan honderd Channablers klaar om klanten te ondersteunen bij het online adverteren van hun producten of diensten. Daarbij hebben ze slechts één doel voor ogen: De beste online marketingtool ter wereld neerzetten waar iedere marketeer en retailer gebruik van kan maken, ervaren of onervaren.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!