Verdubbeling aantal Phishing aanvallen in zicht

Verdubbeling aantal Phishing aanvallen in zicht

‘Phishing’, de term die wordt gebruikt voor het frauduleus verwerven van persoonlijke en financiele gegevens via het internet door het simuleren van e-mails en sites van gevestigde bedrijven, blijkt steeds verder opgang te maken.

Momenteel zijn de meeste ‘phishing’ aanvallen vooral gericht op de financi?le sector (68 procent van alle aanvallen) aldus een studie van de Radicati Group. Die gebeuren doorgaans onder de vorm van een e-mail, zogenaamd van de bank afkomstig, die de consument om zijn rekeningnummer en pin-code vraagt om deze te controleren. De oplichters gebruiken daarbij sites en e-mails die zeer goed lijken op deze van de offici?le instellingen. De Radicati Group voorspelt dat het aantal ‘phishing’ aanvallen de komende vier jaar zal verdubbelen. Momenteel gaat het om gemiddeld 51 aanvallen per maand, in 2008 zouden dit er 110 zijn.

De beste bescherming is de consument bewust te maken van het fenomeen en hem op het hart te drukken nooit zijn code vrij te geven via het internet. Financi?le instellingen moeten dan ook hun werkwijze aanpassen zodat de klant nooit gevraagd wordt om zijn code via het web kenbaar te maken.

Meer informatie over dit rapport:
http://www.radicati.com/

Via:
Nieuwsbrief 6-minutes


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.