Verdien jij eigenlijk wel genoeg?

Verdien jij eigenlijk wel genoeg?

Verdien jij wel genoeg als marketeer? Wordt marketing in Nederlandse bedrijven wel serieus genomen? De antwoorden op deze vragen en meer geeft de eerste Nationale Marketing Werk & Salaris Survey. Vul de vragenlijst vandaag nog in!

De Nationale Marketing Werk & Salaris Survey is een initiatief van Berenschot, USG Capacity en MarketingTribune. Het Nima ondersteunt het onafhankelijke arbeidsmarktonderzoek. 

Samen met verschillende partners onderzoekt Berenschot al jaren de salarissen en primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van verschillende groepen professionals en managers in Nederland in de sectoren ict, bouw, techniek en vastgoed. In tegenstelling tot de andere salarisonderzoeken zijn de respondenten in de Salary Survey niet de werkgevers, maar de werknemers. De onderzoeken beperken zich niet alleen tot de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar besteden ook aandacht  aan de (beleving van) ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, arbeidsmobiliteit, opleidingen, et cetera.


Gelet op de grote veranderingen die plaatsvinden in de marketingsector, heeft Berenschot besloten om jaarlijks de marktstemming te peilen onder professionals en managers, werkzaam in de marketing en communicatie.

De resultaten geven een beeld van ontwikkelingen, bieden marketingprofessionals een referentiekader, en geven een beeld van hoe marketeers zich oriënteren. Ze zullen worden gebruikt voor het MarketingTribune-themanummer ‘Employee Branding’, dat op 6 november verschijnt. De belangrijkste uitkomsten van deze enquête zullen we ook hier delen op Marketingfacts.

Doe mee

De eerste 100 respondenten maken kans op jaarabonnementen op MarketingTribune, kortingen op congressen en exemplaren van marketing- en managementboeken. Vul de vragenlijst hier in.

Credits afbeelding: 401(K) 2012 (CC)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.