Verboden te linken?

Verboden te linken?

Verboden te linken?Het Belgische Media Marketing heeft de werking van internet nog niet helemaal begrepen. Onder aan iedere pagina staat de volgende mededeling:

Elke gebruiker of bezoeker verbindt zich ertoe geen link te leggen vanaf enige andere website naar deze website, met inbegrip van ??n van de secundaire pagina’s.

In navolging van mouseover.be, commlog en molblog, linken wij dus vrolijk mee.

Bizarre campagne van de week op de site van Media Marketing overigens. Het betreft een campagne van Renault Belgique Luxembourg waarvan ook een aantal aardige filmpjes online zijn te bekijken.

Ben overigens even in het archief gedoken en heb gezien dat Endemol inmiddels internet wel begrijpt ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • De nmbs.be website had vroeger ook zo'n clausule. Maar die hebben ze ondertussen aangepast. Nu staat er: "Het is u evenwel toegestaan om, in bepaalde gevallen, een link te leggen naar deze site. Om de voorwaarden te kennen waaronder dit kan, klikt u de zin "Hoe een link leggen naar de NMBS-Website?" aan." :o)

  geplaatst op
 • Volgens mij is het een trucje om zo veel mogelijk linx te krijgen. Zie Cpt. Iglo sluit zich aan bij overtreding linkverbod.

  geplaatst op
 • Zou me inderdaad niets verbazen; zie ook de reacties op mouseover.be.

  geplaatst op
 • En bovenin: "Deze pagina naar een vriend sturen" pfff

  geplaatst op
 • lijkt me inderdaad een goed werkende truc.......

  geplaatst op
 • In Belgie hebben inmiddels ook Cindy Desmet en Luc van Braekel over 'het linkverbod' van Media Marketing geschreven. Ze schamen zich vooral voor hun landgenoten en schrijven 'De Nederlanders lachen zich intussen weer een breuk met deze Belgenmop.'

  Cindy en Luc, ik denk niet dat de Nederlanders zich een breuk lachen omdat het Belgie betreft, ook wij kennen dit soort missers (zie bijvoorbeeld de eerder genoemde Endemol-case).

  Cindy verwijst overigens in haar posting naar Gids voor Websitehouders en Websiteontwerpers (pdf) van het Belgische Ministerie van Economische Zaken. Hierin ook een antwoord op de vraag 'Als ik met hyperlinks verwijs naar een andere website, moet ik dan de toestemming vragen van de eigenaar van die site?' Het antwoord kennen we maar het is natuurlijk altijd handig om het ook op papier te hebben.

  Is er door de Nederlandse wetgeving overigens ook iets op papier gezet?

  geplaatst op
 • Hier heb ik ook altijd problemen mee:
  Een link op mijn blog naar Best Ads On Tv werkt niet.
  Link kopieren in een nieuwe window wel.
  Of ligt het aan mij?
  http://www.bestadsontv.com/blog/

  geplaatst op
 • Je kunt als website-eigenaar deeplinken technisch blokkeren dus als je perse niet wilt dat andere websites deeplinken naar jou site dan regel je dat gewoon.

  Het zou dus best kunnen dat bestadsontv.com dit ook heeft gedaan alhoewel het me zou verbazen dat een weblog deeplinken wil blokkeren.

  geplaatst op
 • Blijkbaar mag je ook naar de site van het Brusselse MIVB niet linken. Ga maar eens kijken op http://www.mivb.be/

  geplaatst op
 • Hoewel je iemand niet kan verbieden een link te plaatsen. Kan ik wel begrijpen dat sommige website houders graag het overzicht willen houden door wie ze gelinkt worden. Bij media marketing lijkt me hier geen reden toe, maar er zijn natuurlijk situaties denkbaar waar een link de reputatie kan beschadigen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.