Valt kabinet door coup via weblogs?

Valt kabinet door coup via weblogs?

Val kabinet door coup via weblogs?Het lot van het kabinet ligt in handen van de D66-leden. Zaterdag stemmen zij over het paasakkoord dat de coalitiepartijen hebben gesloten om een kabinetscrisis te voorkomen. Momenteel zijn internetters druk in de weer om tegenstemmers te mobiliseren en daarmee kabinet Balkenende-II te laten vallen.

“Dit is de kans op bestuurlijke vernieuwing, sterker nog de kans van je leven om een kabinet te laten vallen”, riep Fleischbaum bezoekers van GeenStijl.nl op om snel lid te worden van de partij. Ook andere weblogs zoals Telegravin.nl moedigen de bezoekers aan zich aan te sluiten. GeenStijl zegt al meer dan 300 aanmeldingen te hebben en zes touringcars te kunnen vullen.

Veel geschreeuw en weinig wol of hebben ze dan toch de gaten in de democratie weten te vinden? Vanavond om 20:30 uur in Netwerk (Nederland 1) meer over deze vermeende coup.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • D66 krijgt 30 leden per dag. Als dit aantal erg stijgt overweegt het partijbestuur van D66 een ledenstop. Dus als je wilt stemmen en je bent nog geen lid : meld je snel aan.

  geplaatst op
 • I don't think so!

  geplaatst op
 • Het is merkwaardig om te zien hoe groot de kracht van het internet tegenwoordig is. Immers mensen zoals Fleischbaum kunnen door middel van het internet en in dit geval met name door een weblog grote getale mensen achter zich scharen om de eventuele val van een kabinet te beïnvloeden. Echter toen ik de quote van prof. Hoxa las op www.telegravin.nl; "Veroorzaak je eigen kabinetscrisis, de democratie aan het werk!", dwaalde mijn gedachten af terug in de tijd…

  Ik raad mensen aan goed na te denken waar je mee bezig bent als je dit soort acties volgt. Doe je dit uit de pure overtuiging, vindt je dat het kabinet weg moet, dan heb je mijn zegen! Zo niet, denk dan terug aan Duitsland in de dertiger jaren waarbij Hitler ook gebruik maakte van de media (o.a. de cinema, in die tijd een nieuw medium) om zijn ideeën door te drukken. Was er toen ook sprake van ‘democratie aan het werk’ omdat het Duitse volk hem volgde???

  Overigens wil duidelijk maken dat ik geen vergelijking trek tussen Fleischbaum of Hoxa ten op zichten van Hitler. Ik wil mensen alleen wijzen op de kracht van media en dat men goed moet nadenken als men dit soort acties steunt/volgt. Immers een kabinetscrisis is geen geintje en doet een land in principe nooit goed!

  geplaatst op
 • De vraag is nu hebben we te maken met overschatting of juist onderschatting van het fenomeen weblog demogagie. Ik denk het eerste. In het mobiliseren van opstandige pubers en obstinate clearasil gebruikers zie ik niet echt een bedreiging voor de democratie.

  geplaatst op
 • Of wellicht toch een 1-april grap? Je kunt zeggen van die gasten wat je wilt maar ze flikken het iedere keer wel om het nieuws te halen.

  geplaatst op
 • Ze maken zichzelf ongeloofwaardig, aangezien een goede 1 aprilgrap de openbare orde niet mag schaden, en voor 1 april moet woren afgesproken, niet voor 2 april...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.