Vakantieboekingen via internet nemen fors toe

Vakantieboekingen via internet nemen fors toe

Ruim eenvijfde van de geboekte zomervakanties hebben Nederlanders via het web geregeld. Dat is een stijging van ongeveer 60 procent ten opzichte van de zomervakanties in 2002. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van onderzoeksbureau NFO Trendbox.

“Mensen raken steeds meer gewend aan het regelen van hun zaken via het internet. Dat gaat in het geval van vakanties ten koste van de boekingen bij reisbureaus’‘, aldus onderzoeker A. Slager van Trendbox.

Dit jaar stapte 28 procent van de reizigers een reisbureau binnen om een zomervakantie te regelen. Vorig jaar was dat nog eenderde.

Dichtbij huis

Door de oorlog in Irak, het uitbreken van de besmettelijke longziekte SARS en de economisch onzekere tijden zullen deze zomer volgens Trendbox minder Nederlanders vakantie vieren. Dit jaar verwacht 59 procent op reis te gaan. Dat zou volgens het onderzoeksbureau een historisch dieptepunt betekenen. Vorig jaar ging 63 procent van de Nederlanders er in de zomer tussenuit.

Vakanties worden vooral dichterbij huis gevierd. Nederland is de absolute favoriet. Bijna eenderde van de vakantiegangers blijft in eigen land. Nummer twee is Frankrijk met een aandeel van 14 procent en daarna volgt Spanje met 9 procent.

Mensen gaan dit jaar ook iets vaker met de auto weg en stappen minder snel in het vliegtuig. Bijna tweederde van de vakantiegangers vertrekt met de auto en een kwart komt via de lucht op de plaats van bestemming. Dat was vorig jaar respectievelijk 59 procent en 30 procent.

Bron:
http://www.planet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.