Vaak te weinig middelen voor e-businessimplementatie

Vaak te weinig middelen voor e-businessimplementatie
, E-Pro bv

In meer dan de helft van de grote ondernemingen wordt de uitvoering van e-businessinitiatieven bemoeilijkt vanwege een tekort aan interne middelen en competenties. De belangstelling voor uitbesteding groeit.

Uit onderzoek van Sterling Commerce onder ruim 500 ondernemingen met een omzet van ? 100 miljoen of meer blijkt dat slechts zo?n 40% van de ondernemingen voldoende interne middelen en competenties beschikbaar heeft voor de implementatie van e-businessstrategie?n. Voor 17% van de ondervraagde ondernemingen kan volledige outsourcing ? en voor 29% gedeeltelijke uitbesteding - een goed alternatief zijn voor de uitvoering van e-businessprojecten. Als belangrijkste voordelen van e-businessoutsourcing worden beschouwd snellere projectrealisering (genoemd door 39% van de ondervraagde ondernemingen), knowhow-overdracht (37%), geen inzet van personeel (31%), lagere exploitatiekosten (26%), mogelijkheid om zich te concentreren op andere prioriteiten (24%) en lagere projectkosten (22%). Sterling Commerce concludeert uit de toenemende interesse voor outsourcing dat de tijdsfactor een steeds belangrijkere rol speelt in de concurrentie.
Bron: direkt marketing


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.