• Mobile
  wordt gesponsord door

UPC begint uitrol van digitale tv

UPC begint uitrol van digitale tv
, Upstream
@marcoderksen

Percentage huishoudens met digitale tv (bron: UPC)

Volkskrant meldt vandaag dat UPC in Nederland begint met de uitrol van digitale tv. Het kabelbedrijf steekt 300 miljoen euro in de grootscheepse omschakeling van analoge naar interactieve digitale tv.

Zie ook het achtergrondartikel: Afstandsbediening kiest goal van de dag waaruit nogmaals duidelijk wordt welke achterstand Nederland (8% huishoudens met digitale tv) heeft ten opzichte van landen als UK (49%), VS (42%) en Canada (30%).


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Vergeef me mijn domheid: in hoeverre draagt dit bij aan de ontwikkeling van HDTV in Nederland? Heeft het ene iets met het andere te maken?

  Ik zou best wat over hebben voor HBO op HDTV in Nederland.

  geplaatst op
 • Ik heb ook digitale TV via Essent waar ik op zich erg tevreden over ben. Alleen zijn de beschikbare tuners (Panasonic/Nokia/Sagem/Samsung) niets waard, vol met irritante bugs die maar niet gefixed (kunnen) worden (uitvallen EPG/niet meer kunnen zappen/geen teletekst etc.). Mijn Panasonic (TU-DC40RD) mist zelfs de mogelijkheid om tv kanalen in te delen zoals ik zelf wil, dus voor de muziek zenders moet ik naar nummer 150 of hoger zappen.

  Nieuw bij die UPC advertentie is dat je kunt kijken en tegelijkertijd iets anders opnemen. Bij de huidige tuners moet je per tv (en per videorecorder) een aparte tuner kopen zoals dat jaren geleden ook bij Satelliet nodig was dus dat gaat een gezin met een video in de woonkamer en tv in de woonkamer, slaapkamer, werkkamer, kinderkamer(s) al zo'n 6 maal 150 of 200 euro kosten.

  HDTV wordt er overigens nog niet mee uitgezonden, wel breedbeeld waar mogelijk zoals vorig jaar met het EK voetbal in Portugal waarbij de NOS de Nederlandse wedstrijden in breedbeeld uitzond.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.