Unilever keurt gebuik webcams in winkels af

Unilever keurt gebuik webcams in winkels af

Unilever keurt gebuik webcams in winkels afUnilever heeft laten weten niets te maken willen hebben met webcams in winkels die het koopgedrag van consumenten registreren.

Vanmiddag zou de Consumentenbond een zwartboek aanbieden bij de levensmiddelen-fabrikant. Dit uit protest tegen de webcam die in een C1000 in Alphen aan de Rijn bij een schap met rookworsten was opgehangen. De bond vindt dit een aantasting van de privacy. Dat Unilever deze marketingmethode afkeurt, beschouwt de Consumentenbond als een groot succes.

De bond eist nu dat de C1000 in Alphen aan de Rijn binnen een week de webcam uit de winkel verwijdert. Begin oktober werd bekend dat fabrikanten een nieuwe marketingtechniek hebben ingezet om via een webcam live mee te kijken naar het koopgedrag van consumenten. De bond eist nu dat de C1000 in Alphen aan de Rijn binnen een week de webcam uit de winkel verwijdert.

Behalve een zwartboek met protesten van consumenten, had de Consumentenbond ook een webcam willen aanbieden. Daarmee zouden consumenten dan ook een kijkje in een fabriek van Unilever kunnen nemen.

Bron:
Actie tegen gegluur in supermarkt succesvol

Meer lezen:
Consumentenbond verslikt zich in Unilever
Unox bespiedt worstenkoper via webcam


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.