Unico Glorie weg als ‘internetchef’ Endemol

8 oktober 2003, 10:06

Unico Glorie vertrekt Endemol. Hij was verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van interactieve media en mobiele telefonie.

Glorie werkte pas anderhalf jaar bij Endemol. Hij trad op 1 april 2002 bij de mediagigant in dienst na een mislukt avontuur bij het internetbedrijf Jamby, dat hij samen met Adam Curry in 2000 had opgezet.

In een verklaring laten Endemol en Glorie weten dat zij ‘in goede verstandhouding uit elkaar gaan’. Er komt geen opvolger voor Glorie. Zijn taken worden overgenomen door de andere leden van de Raad van Bestuur.

Over zijn vertrek bij Endemol zegt de 38-jarige Glorie: “Ik ben er achter gekomen dat de Endemol-organisatie te groot is voor mijn persoonlijke ambitie. Ik streef veel liever een zelfstandig ondernemerschap na.”

Bij de aanstelling van Glorie zei Endemol hoge verwachtingen te hebben van internet. “Het kan best zo zijn dat we over een jaar of vier 30 procent van onze omzet uit multimediale activiteiten halen”, aldus een woordvoerder van Endemol vorig jaar.

Gebrek aan leiding

Ook Glories voormalige zakenpartner Curry is op dit moment voor Endemol actief. Hij presenteert het Endemol-programma ‘Sterrenbeurs’. Op zijn weblog velde Curry eind september een vernietigend oordeel over de gang van zaken bij Endemol. Volgens de presentator is er bij het mediabedrijf sprake van een ‘totaal gebrek aan leiding’.

Jamby kwam onlangs nog in het nieuws, omdat drie ambtenaren terecht staan wegens valsheid in geschrifte bij een deal met het internetbedrijf. Bij de deal werden de Europese aanbestedingsregels overtreden. De zaak kwam aan het licht toen een zakenpartner van Glorie bij het ministerie van Onderwijs de stukken over de zaak opvroeg.

Er is verder nog niet bekend waar Glorie naar toe gaat, in de de wandelgangen heb ik wel iets op gevangen over Veronica, waar adam curry nu ook gedeeltelijk voor werkt.

Bron: Infoworld

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!