Uitspraak rechter legt bom onder stemadvies-sites

Uitspraak rechter legt bom onder stemadvies-sites

Actiegroepering Eurodusnie moet de domeinnaam www.referendumstemwijzer.nl overdragen aan het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) en de stemwijzer die daarop werd getoond, staken. Dat bepaalde de rechter in een kort geding dat het IPP had aangespannen. De organisatie vond dat de stemwijzer van de actiegroep teveel leek op de eigen stemwijzer. De uitspraak heeft verstrekkende gevolgen. De rechter oordeelde dat de stemwijzer van het IPP te vergelijken is met een TV-format: die mogen niet zomaar worden gekopieerd. Het IPP heeft aangekondigd iedereen die een eigen stemwijzer lanceert, daar op aan te spreken.

Ben benieuwd wanneer de eerste zoekmachine, weblog of nieuwssite een zaak gaat aanspannen tegen zijn concurrenten vanwege een grote gelijkenis…


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.