Tv-reclame Frisia wint Loden Leeuw 2003

27 januari 2004, 06:14

Tv-reclame Frisia wint Loden Leeuw Met een ruime meerheid van de stemmen (34,8%) heeft de tv-reclame van Frisia financieringen de Loden Leeuw 2003 gewonnen. In de commercial vertelt ex-nieuwslezer Edvard Niessink hoe voordelig het is om een huidige lening over te zetten.

De lenen.nl (met dat prachtige truitje) en Remia vloeibaar vet commercials volgden op grote afstand met resp. 15,5% en 13,5% van de stemmen. Vorig jaar won de tv-commercial van KPN i-mode deze “felbegeerde” Leeuw.

Bij de tien spotjes die dit jaar voor de Loden Leeuw waren genomineerd, bestond de helft uit spotjes die het lenen van geld aanprijzen. Radar heeft daarom via 12.000 respondenten van het eigen testpanel, onderzocht waarom dit zo is. De meeste mensen geven aan dat dergelijke reclames niet op de risico’s van lenen wijzen en dat ze dat dwars zit. Ook de hoge uitzendfrequentie wekt frustratie op.

Radar reikte eveneens een Loden Leeuw Persoonlijkheidsprijs (meest irritante reclamepersoon) uit. Ook die competitie won Niessing glansrijk. Tweede werd Rick Engelkes, derde werd het duo Martine Bijl/Johnny Kraaijkamp.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!