Tv is het medium om kinderen te bereiken

Tv is het medium om kinderen te bereiken

De bruto-mediabestedingen op televisie gericht op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar bedragen zo`n 40 miljoen euro. De jeugd- en jongerenbladen zijn goed voor zo`n 10 miljoen euro. Als de ander media - zoals sponsoring, internet en evenementen - worden meegerekend, komen deze bestedingen uit op wel 100 miljoen euro.

Dat stelt Joost de Vries, Marketing & Research executive bij Carat Insight. Hoewel tv nog bovenaan staat als medium om kinderen te bereiken, is ook de radio en zeker ook internet in opkomst. Kinderen hebben niet alleen zelf meer te besteden, maar tevens beinvloeden zij ouders in hun aankopen.Combat is een speciaal op jongeren gericht marketingbureau. Oprichter Jan Morrien ziet dat de interesse voor de door Combat georganiseerde Megafestatie tanende is, met minder deelnemers en minder bezoekers. Combat heeft samen met enkele mediapartners I`m 4 u opgezet, een instant messaging systeem dat verbinding maakt met internet en mobiele telefoons. Deze manier van communiceren is nieuw en na de lancering eind november kunnen adverteerders kijken wat ermee mogelijk is. Ook IPM Kidwise richt zich op kindermarketing. Het laatste idee van IPM is het familieconcept waarbij ze bij mensen thuis gaan kijken.

Bron:
Reclameweek nr. 44, p. 38, 4 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.