Transavia biedt op basiqair.com ook autohuur en hotels aan

18 december 2002, 11:16

Transavia gaat in 2003 naast vliegreizen ook autohuur en hotels verkopen via de website www.basiqair.com De airline zal voor iedere boeking, die plaatsvindt via doorklik-buttons, een commissie ontvangen.

Transavia komt tot deze stap omdat in de luchtvaart prijzen, marges en rendement onder zware druk staan. Hoewel het bij de boekingen meestal niet gaat om touroperatorklanten, hebben de reisagenten geen goed woord over voor het initiatief van Transavia. `Pure minachting voor het reisbureau, dat Transavia groot heeft gemaakt. Er is helemaal geen discussie mogelijk. We worden weer eens voor een voldongen feit geplaatst. Dat is arrogantie van de bovenste plank`, aldus een boze reactie van een reisagent. De touroperators mogen dan kwaad zijn op Transavia, tot een boycot van de airline zal het niet komen. De vakantie-charters van Transavia worden volgend jaar zomer als vanouds via reisagenten verkocht. Naar verwachting zullen ongeveer 1 miljoen vakantiegangers zo`n pakketreis boeken. Dit is overigens nog maar de helft van de Transavia-capaciteit. De overige plaatsen worden `seat-only` geboekt op vluchten van Basiq Air en op scheduled charters.

Bron : Reisrevue nr. 50, p. 8, 1 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!