Tot zo, na de reclame!

Tot zo, na de reclame!
,

Praten over opvallende reclames is niet zonder risico, zo heeft de Avro gisteren ondervonden. Het Commissariaat voor de Media heeft de omroep een boete opgelegd voor sluikreclame. Het hoe en waarom wordt op de site van het Commissariaat uit de doeken gedaan:

De AVRO heeft een boete van ? 2.700,- opgelegd gekregen voor het uitzenden van niet-toegestane reclame-uitingen in het radioprogramma Antenne 2. In maart en april van dit jaar werden in het radioprogramma (delen van) commercials uitgezonden, waarbij naar het oordeel van het Commissariaat merk- of bedrijfsnamen op een overdreven en overdadige wijze zijn vermeld en specifieke aanprijzingen zijn gedaan, onder meer in de vorm van slogans. De commercials werden uitgezonden in het kader van 40 jaar Sterreclame op radio en televisie en in verband met een prijs voor de beste radiocommercial.

Bron: Commissariaat voor de Media


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Vreemd. Hoe zit dat dan met de tv-programma's waarin de Gouden en Loden Loeki's worden uitgedeeld?

    geplaatst op
  • Bij de loden loeki-aflevering die ik van de week zag - een programma met die afgrijselijke Maria Henneman - werden alle merkverwijzingen zorgvuldig weggeknipt. Of dat vanwege de boete is of omdat ze de vervelende, nare fabrikanten niet nog meer exposure willen geven, weet ik niet.

    geplaatst op
  • Marco, dat vroeg ik me ook al af. Heb daarom net een mailtje naar het commissariaat gestuurd en ze uitgenodigd om bij mij of hier te reageren.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.