Topmanagers te laat en onvolledig ge?nformeerd

26 mei 2003, 20:22

Ongeveer de helft van de topmanagers in Nederland kan niet beschikken over tijdige, complete en correcte managementinformatie. Dat blijkt uit de Business Intelligence Monitor 2003 ? een onderzoek van IDC Benelux in opdracht van softwareontwikkelaar en dienstverlener SAS.

Voor een Nederlands bedrijf duurt het gemiddeld twee tot drie dagen voordat de directie kan beschikken over de benodigde rapportages. Een kwart van de ondernemingen doet hier zelfs een volledige werkweek over. Een derde van de respondenten meent onvoldoende informatie tot zijn beschikking te hebben om strategische beslissingen te kunnen nemen.

Deelnemers aan het onderzoek werden ook gevraagd naar de belangrijkste indicatoren naar de staat van dienst van het bedrijf, de zogeheten key performance indicators. Volgens 80 procent is dat verkoop. Opvallend is echter dat ruim 40 procent van de managers er niet in slaagt volledige verkoopcijfers boven tafel te krijgen. Vrijwel alle managers zeggen hierin verandering te willen brengen.

Het onderzoek werd in de maanden maart en april van dit jaar uitgevoerd onder meer dan 200 leden van de directie of raad van bestuur van middelgrote en grote ondernemingen.

Bron:

http://www.marketing-online.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!