Toch Republikeins CNN/YouTube debat

Toch Republikeins CNN/YouTube debat
,

Na het Democratische CNN/YouTube debat op 24 juli werden de reacties van de Repubikeinse presidentskandidaten met verbazing en zorg bekeken. Omkleed met de meest ongeloofwaardige redenen, legden velen uit waarom ze niet wilden of ‘konden’ deelnemen aan de Republikeinse versie van het CNN/Youtube debat op 18 september.

Invloedrijke pro-Republikeinse bloggende strategen als David All en Patrick Ruffini, die wél inzagen dat het marketingtechnisch een slechte zet zou zijn als de Republikeinen geen vragen van Amerikanen zouden beantwoorden, startten een site ‘Save the debate’ waar een petitie ingevuld kon worden om de Republikeinse kandidaten over te halen toch deel te nemen aan het debat in St. Petersburg, Florida. En vandaag konden ze opgelucht op de website noteren : “We did it! Thanks to you we saved the debate”. Het debat is verplaatst naar 28 november en bijna alle kandidaten hebben inmiddels toegezegd nu wel naar St. Petersburg te komen.

Alleen Romney, die afgelopen week de eerste straw poll in Iowa won, moet nog toezeggen bij het debat aanwezig te zijn. Romney, die meer video’s op YouTube heeft staan dan iedere andere Republikeinse kandidaat,  is vanaf het begin geen liefhebber van het CNN/YouTube format geweest omdat hij vindt dat een toekomstige president meer respect verdient dan het beantwoorden van vragen van sneeuwpoppen. “Billiam the snowman” slaat terug en vertelt Romney ‘to lighten up slightly’.

De website ‘Save the debate’ kan nu ook gebruikt worden om video’s met vragen voor de Republikeinse kandidaten. En in een speciale twist hebben ze ook de mogelijkheid toegevoegd dat mensen met video-camera’s zich aan kunnen melden bij de site. Deze amateur cameramensen kunnen dan ingezet worden om Republiekeinse aanhangers met vragen in hun regio te filmen.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.