TMI en Smart Notifications winnen Online Tuesdays The Floor is Yours

14 december 2016, 08:00

Gisteravond vond in De Nieuwe Liefde in Amsterdam de traditionele decembereditie van Online Tuesday plaats, The Floor is Yours. Negen bedrijven kregen ieder vijf minuten de tijd om de drie juryleden én het publiek te overtuigen van hun product, dienst, startup of app. Aan het einde van de avond werden TMI (publiek) en Smart Notifications (jury) aangewezen als de winnaars.

Winnaars

Publiekswinnaar

TMI (kort voor Too Much Information) wil als nieuws- en informatieplatform voor ‘the smartphone generation’, oftewel jongeren tussen de 15 en 20 jaar, het gat vullen tussen het Jeugdjournaal en het achtuurjournaal. Dit doen zij met informatieve video’s en achtergrondartikelen, legde oprichter Michiel Kalverda uit. Eerder dit jaar wonnen zij al de Tegel Toekomst Prijs als ‘meest innovatieve journalistieke startup’.

TMI behaalde ruim 30 procent van de stemmen van het publiek. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Smart Notifications en Lucien Burm met Nine Connections.

Jurywinnaar

Smart Notifications is een tool die op basis van machine learning conversieverhogende berichten op je website vertoont. Bedenker en ontwikkelaar Jorrin Quest liet zien hoe dit website-eigenaren de mogelijkheid biedt op specifieke momenten kleine berichten te tonen aan bezoekers, waarbij het algoritme automatisch de best converterende boodschappen in beeld brengt.

Volgens de jury – bestaande uit Johan van Mil van Peak Capital, Valerie Vallenduuk van Present Your Startup en Bert Jan ten Kate van Massarius – lost Smart Notifications weliswaar geen wereldprobleem op, maar de presentatie ‘ticked all the boxes‘. Ook TMI scoorde overigens hoge ogen bij de jury, maar moest het dus net afleggen.

Deelnemers

Het niveau van de presentatie lag volgens diezelfde jury hoog dit jaar. Ook de pitches die niet wonnen, waren in overgrote meerderheid van professioneel niveau en de gepresenteerde ideeën sterk.

De deelnemers van dit jaar waren (in volgorde van presenteren):

Partners en sponsoren

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, Newpeople en DQ&A Media Group en gesponsord door Oracle Marketing Cloud.

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!