• Mobile
  wordt gesponsord door

Tiscali laat digibeten internetten via tv

Tiscali laat digibeten internetten via tv
,

UPC kondigde het jarenlang aan, Tiscali gaat er met de Nederlandse ‘primeur’ vandoor: internetten via de tv. Speciaal voor digibeten.

Via de twee jaar geleden opgerichte dochteronderneming MyTVision biedt Tiscali nu het concept internet via het televisietoestel aan. Door een zogenoemde settopbox - door Tiscali Netbox genoemd - aan het toestel te koppelen, kunnen mensen surfen, chatten en mailen via de televisie.

De ondernemingen spreken van een Nederlandse primeur. Een soortgelijk idee is bij UPC nooit van de grond gekomen, ondanks diverse aankondigingen. UPC is met zijn dienst Digital nooit verder gekomen dan mail via een kastje. Surfen is er niet bij.

Tiscali en MyTVision richten zich op de groep digibeten, met name senioren. Van alle Nederlandse huishoudens heeft nog altijd zo’n 50 procent geen internetaansluiting. “Deze mensen vinden de technologie vaak te ingewikkeld”, zo weet Tiscali.

Met de Netbox (een klein zwart apparaatje zo groot als een boek) en een internetaansluiting van MyTVision krijgt men via de televisie toegang tot internet. Breedband is geen optie: de enige mogelijkheid is inbellen bij MyTVision.

Eenmaal aangesloten heeft de klant toegang tot een ‘TV friendly portal’ van MyTVision. Deze biedt actualiteiten (nieuws, sport, file info, weer), entertainment (tv-gids, bioscoop) en shopping. Verder kan er gemaild, gechat en op het web gezocht worden.

“Internet op tv is handiger en uitgebreider dan teletekst en minder tijdrovend dan internet via een computer. Terwijl je mailt of chat kan je op een klein schermpje het programma op tv blijven volgen”,zo zegt Michel Meijerink, algemeen directeur van MyTVision.

Het pakket van MyTVision is voorlopig alleen verkrijgbaar via Wehkamp, voor een prijs van 199 euro.

Bron: Webwereld.nl 14 mei 2003


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Via de satelliet
  Met internet via de satelliet richt Tiscali zich op mensen die via breedband willen internetten maar in een gebied wonen waar geen kabelinternet of adsl beschikbaar is. Om de kosten binnen de perken te houden wordt gekozen voor een eenweg-verbinding. Hierbij komt alleen het binnenkomende dataverkeer via de satelliet binnen, het uitgaande verkeer blijft gewoon via de telefoon gaan. De meeste mensen hebben de snelle verbinding alleen nodig voor binnenkomend verkeer zoals downloaden, websites binnenhalen en het gebruik maken van online radio en televisie. Nadeel is wel dat je onder het surfen altijd een telefoonverbinding moet hebben openstaan.

  Meer info over satelliet-internet: www.dedigitalerevolutie.nl/internet/satelliet.htm

  Via de televisie
  Met internet via de televisie richt Tiscali zich op digibeten en senioren. Door een setupbox aan de televisie te koppelen kan er zonder computer gemaild, gesurft en gechat worden. Tiscali werkt hierbij samen met MyTVision wat een portal aanbiedt wat helemaal gericht is op deze doelgroep.

  De boxen worden via Wehkamp voor 199 euro verkocht, het inbellen geschiedt gewoon via de telefoonlijn. Eerdere setupboxen voor internet van o.a. WorldOnline en de KPN zijn in het verleden geflopt.

  Meer info:
  www.tiscali.nl/content/article/265325.htm

  geplaatst op
 • Zoals hierboven al aangegeven zal het concept waarschijnlijk ook floppen. Wie gaat er nu nog inbellen via een gewone lijn?

  Kunnen ze beter eens wat aandacht schenken aan echte oplossingen, een kastje op je DSL lijn. Kan je binnenkort ook mee bellen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.