Tienko Rasker (Leapfunder): “We krijgen tien investeerders aan boord”

Tienko Rasker (Leapfunder): “We krijgen tien investeerders aan boord”

De converteerbare obligatie als financieringsvorm is vrij nieuw in Nederland. “We kwamen er bij toeval achter dat veel Nederlanders het leuk vinden om te investeren in risicoprojecten”, vertelt Tienko Rasker van Leapfunder.

Leapfunder is een financieringswebsite. Mensen kunnen er project financieren en hun geld wordt omgezet in aandelen. "Vooraf weten we niet wat een startup waard is", zegt Rasker. "Dat leidt tot eindeloze discussies en schattingen." Met deze vorm van kapitaalverschaffing kan de waarde echter achteraf worden bepaald. “Zodra de waarde bekend is, krijgen de investeerders een korting."

Leapfunder heeft nu 40 investeerders. In de laatste financieringsronde heeft het bedrijf voorbij de 100.000 euro opgehaald voor de projecten. "Onze rondes beginnen met friends, family and fools", zegt Rasker. 

Hij noemt zijn bedrijf een 'enabler' - "We krijgen tien investeerders aan boord en zijn een stuk goedkoper dan een advocaat".


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.