Tienko Rasker (Leapfunder): “We krijgen tien investeerders aan boord”

8 december 2014, 15:00

De converteerbare obligatie als financieringsvorm is vrij nieuw in Nederland. “We kwamen er bij toeval achter dat veel Nederlanders het leuk vinden om te investeren in risicoprojecten”, vertelt Tienko Rasker van Leapfunder.

Leapfunder is een financieringswebsite. Mensen kunnen er project financieren en hun geld wordt omgezet in aandelen. “Vooraf weten we niet wat een startup waard is”, zegt Rasker. “Dat leidt tot eindeloze discussies en schattingen.” Met deze vorm van kapitaalverschaffing kan de waarde echter achteraf worden bepaald. “Zodra de waarde bekend is, krijgen de investeerders een korting.”

Leapfunder heeft nu 40 investeerders. In de laatste financieringsronde heeft het bedrijf voorbij de 100.000 euro opgehaald voor de projecten. “Onze rondes beginnen met friends, family and fools“, zegt Rasker.

Hij noemt zijn bedrijf een ‘enabler‘ – “We krijgen tien investeerders aan boord en zijn een stuk goedkoper dan een advocaat”.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Pah Sami

    Do you have any project that needs funding?

    I have funds for investment and I seek a reliable partner with profitable project. I am wondering if this would interest you.

    Pah Sami


    20 april 2017 om 18:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!