Tevreden singles staan tegenwoordig te boek als ‘quirkyalones’

Tevreden singles staan tegenwoordig te boek als ‘quirkyalones’

Uit de VS is een nieuwe term overgewaaid om de ‘tevreden single’ te benoemen: de ‘quirkyalone’. Dat zijn mensen die content zijn met hun alleenstaande leven en voor wie het vinden van een partner niet langer het hoogste doel is.

De term ‘quirkyalone’ is verzonnen door de Amerikaanse journaliste Sascha Cagen, die zichzelf typeerde als ‘niet ongelukkig, maar wel structureel alleenstaand’ en daarover zelfs een boek schreef: ‘Quirkyalone, A Manifesto for Uncomprimising Romantics’. Quirkyalones sluiten niet uit dat zij ooit nog eens een geschikte partner zullen ontmoeten, maar zij zijn niet (langer) bereid om hiervoor datingavonden af te lopen. Matchmaking is inmiddels commercie geworden - in de VS gaat hier jaarlijks zeker 450 miljoen dollar in om - en dat heeft ertoe geleid dat het vinden van een partner allang niet meer de romantische en persoonlijke bezigheid is die het ooit was. Hierdoor zijn veel mensen afgehaakt: zij genieten van hun leven en wachten op een liefdeswonder. Intussen is dit maatschappelijk een geaccepteerd fenomeen geworden, niet in de laatste plaats dankzij populaire tv-series zoals Ally McBeal en Will and Grace.

Bron:
Carp nr. 7, p. 29, 2 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.