Telegraaf doet advertentie-exploitatie vanaf december zelf

Telegraaf doet advertentie-exploitatie vanaf december zelf

Per 1 december zal de Telegraaf de advertentie-exloitatie van haar eigen websites zelf weer verzorgen. Het bedrijf gaf eerder dit jaar al aan de samenwerking met WebAds na enige jaren stop te zetten. Bij aanvang van de overeenkomst was al duidelijk dat de krant de exploitatie op een gegeven moment zelf weer ter hand zou nemen.

De Telegraaf heeft een afdeling opgericht en een advertentiesysteem gekocht, waarmee de advertenties voor onder meer telegraaf.nl, dft.nl en autotelegraaf.nl zullen worden beheerd. WebAds zegt het verlies van de grote opdrachtgever inmiddels gecompenseerd te hebben met nieuwe klanten aldus Adformatie (via: eBase).

Opmerkelijk dat Webads een persbericht heeft verstuurd om melding te maken dat er een klant bij ze is weggegaan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Heb het persbericht zelf nog niet gezien maar ik vind het een interessante en slimme stap van van WebAds. Dat De Telegraaf opstapt verneemt hun doelgroep toch wel, en door het zelf wereldkundig te maken stralen ze vertrouwen uit. Bovendien kunnen ze iets wat normaal gesproken opgevat kan worden als een nederlaag, toelichten en zelfs omdraaien tot een positief ding door er zelf over te berichten. Precies wat ik deze zomer miste (zie laatste reactie) in de zaak-Checkit

  Pluim voor WebAds wat mij betreft.

  geplaatst op
 • Helemaal mee eens. Webads straalt met het persbericht vertrouwen uit.

  Echter, onderstaande zin vind ik uitzonderlijk:

  "(..) maar omdat het vertrek al langer bekend was, heeft het bedrijf inmiddels een groot aantal nieuwe opdrachtgevers geworven."

  Had Webads dat dan niet gedaan als de Telegraaf niet weg was gegaan? Lijkt me sterk....

  geplaatst op
 • Ik heb een paar keer contact met ze gehad en meestal vielen de uitspraken 'te druk' en 'te vol'. Pas wanneer een grote klant aangeeft op te stappen komt men dus weer in actie om het gat op te vullen.

  geplaatst op
 • weet iemand welk systeem ze gaan gebruiken?

  geplaatst op
 • Falk

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.