Telefoonnummer = e-mail adres

11 december 2002, 15:37

Enum is de naam van een project voor uniforme nummering waarbij het telefoonnummer wordt gekoppeld aan het IP-adres, dat wil zeggen aan de e-mail en/of de website. Er komt een proef in Nederland.

Het Enum of Telephone Number Mapping is een door de internet standaardisatiegroep IETF in de steigers gezet project waarover veel mogelijkheden zijn genoemd, maar waarover recent ook veel discussie is gekomen.

Immers, in principe biedt dit de bekende ‘talloze mogelijkheden’ voor koppeling van telefonie aan internet voor interactieve diensten, maar in de praktijk is de animo niet groot daar misbruik op de loer ligt. Er zou een grote databank moeten komen voor Enum, en dat alleen al schrikt af.

De overheid, in de vorm van het Directoraat-Generaal Telecommunicatie en Post (DGTP) van het ministerie van Economische Zaken zal met de afdeling numers en namen nu proeven houden, aldus telecomgebruikersclub BTG.

Bron:

http://www.planet.nl/pmm/0,1674,101_1499_1313891,00.html

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!