• Mobile
    wordt gesponsord door

Telco’s werken aan mobiel betaalsysteem

Telco’s werken aan mobiel betaalsysteem

De vier grootste mobiele telecombedrijven in Europa ontwikkelen samen een platform dat mobiel betalen makkelijker moet maken.

Het gaat om het Franse Orange, het Spaanse Telef?nica Moviles, het Duitse T-Mobile en de Vodafone Group uit Groot-Brittanni?. De samenwerking heeft overigens nog geen naam, zo schrijft Reuters. Doel van de samenwerking is om de mobiele handel, m-commerce, te stimuleren.

De vier bedrijven willen een intermediair cre?ren dat functioneert tussen de consument en de bedrijven of instanties die de betaling ontvangt. Het zou moeten gaan om betalingen met een bankpas of creditcard die via de mobiele telefoon afgehandeld kunnen worden. De verschuldigde bedragen worden verwerkt in de telefoonrekening.

Ook andere telecombedrijven zoals KPN Mobile, Debitel, Hutchison, O2 en het Portugese TMN hebben al interesse getoond in het initiatief. Volgens de Brit Tim Jones die aan het hoofd van de nieuwe organisatie komt, moet het betaalsysteem volgend jaar operationeel zijn.

Op dit moment is mobiel betalen vooral populair bij het bestellen van ringtones en logo’s.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.