Technorati leert Nederlands

Technorati leert Nederlands

Technorati leert Nederlands

Technorati, een van de meest populaire internationale RSS-zoekmachines, biedt sinds kort de mogelijkheid om per taal te zoeken (via: r-win).

Het is te verwachten dat ook andere RSS-zoekmachines als Feedster en BlogPulse zullen komen met taalfilters. Vraag is wel, hoeveel Nederlandse weblogs en nieuwsbronnen zijn inmiddels opgenomen in de respectievelijke databases. Iemand enig idee?


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Technorati timmert erg goed aan de weg. Ze zijn de beste RSS-zoekmachine en benutten hun database met 'marktinformatie' ten volle (IMHO): Technorati claimt te weten wat er in de blogosphere speelt. Dit zie je terug op de homepage waar een overzicht wordt gegeven van het meest besproken nieuwsitem, boek en film.

    Daarnaast kennen ze ook een aardig woordje marketing. Op de schermafbeelding bij dit artikel zie je het al: 'Add to Watchlist'. Nog niet geregistreerde gebruikers worden hierbij bewust gemaakt van het bestaan van iets als een watchlist. Als er op geklikt wordt opent een log-in en registratiepagina. Dit klinkt misschien allemaal logisch, de toepassing ervan zie je niet vaak. Het is wellicht ook een dubieuze toepassing die door usablitiy experts zal worden afgekeurd: je toont gebruikers functionaliteit die pas gebruikt kan worden na registratie. In welke internet-stuwende industrie hebben we dat eerder gezien?

    geplaatst op
  • Blijft een feit dat het aantal Nederlandse bronnen in Technorati nog (te) beperkt is. Zoals Arnoud hier al opmerkte ben ik benieuwd naar de ontwikkelingen van feedo.nl en de weblogzoekmachine van ilse media.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.