Technologie biedt journalistiek nieuwe uitdagingen

Technologie biedt journalistiek nieuwe uitdagingen

Technologie biedt journalistiek nieuwe uitdagingenDanny Friedmann heeft deze week een interessant artikel in Netkwesties over de technologische uitdagingen voor de journalistiek.

De journalistiek produceert immers niet langer slechts voor mediaconsumenten. Door nieuwe technologie is er een nieuwe doelgroep ontstaan die wezenlijk andere karakteristieken heeft, namelijk mediagebruikers. De consumptie van media veronderstelt passiviteit en behoefte aan integrale en lineaire content. Een mediagebruiker gaat echter actief met content om, reageert op artikelen en voegt content toe. Daarnaast is hij gewend om publicaties op internet met hyperlinks en diverse media door elkaar te gebruiken. In het artikel gaat Friedmann in op de kansen en bedreigingen van nieuwe technologieen zoals firewalls, DRM en vraaggestuurde mediaproductie. Met name het tweede deel van het artikel over participatieve journalistiek is meer dan de moeite waard om te lezen!


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.