Te koop huisnijlpaard met stamboom

Te koop huisnijlpaard met stamboom
, ING Groep
@evr

image

Stichting Reklame Rakkers is deze week gestart met een grootschalige voorlichtingscampagne om kinderen mediavaardig en commercieel bewust te maken. Met de campagne, gericht op zowel kinderen als ouders, wil de stichting kinderen leren bewust en kritisch te kijken naar commerci?le boodschappen. Tegelijkertijd wil men ouders bewust maken van de belangrijke rol die zij kunnen spelen bij het ontwikkelen van commercieel bewustzijn en een kritische houding bij hun kinderen.

De voorlichtingscampagne, waarin een ?huisnijlpaardje? de hoofdrol speelt, bestaat uit een TV-commercial, advertenties voor week- en maandbladen, webvertising en free publicity.

Voor de campagne heeft Reklame Rakkers medewerking gekregen van bijna alle toonaangevende mediapartijen in Nederland. Publicis Dialog is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het communicatieconcept en PR-activiteiten; ZenithOptimedia voor het media-advies, de mediaplanning en de mediabegeleiding.

Huisnijlpaard.
De campagne introduceert een nieuw soort huisdier; het huisnijlpaard, waardoor de eerste reactie van kijkers en lezers er een is van verwondering. Daarna wordt duidelijk dat de campagne bedoeld is om hen eens goed te laten kijken naar wat er in beeld wordt gebracht en hen te stimuleren er zelf over na te denken. De campagne, om bewust en kritisch te kijken naar commerci?le informatie in de media, sluit aan op de activiteiten van de Engelse organisatie Mediasmart, waar Stichting Reklame Rakkers nauw mee samenwerkt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Bij dezen willen wij even laten weten dat ons I.G.L.O.nijlpaard op geen enkele wijze te maken heeft met deze campagne. Ons huisnijlpaard kijkt al met een bewuste en kritische blik naar alle informatie sinds Cpt. Iglo het dier in de brugklas voor het eerst tekende.

  geplaatst op
 • Ehm.. Deze reclame is gericht op kinderen? Waarom dan de aandacht afleiden van de boodschap door er zo'n lekker stel benen in op te nemen?

  geplaatst op
 • @Tinus: De reclame is ook gericht op ouders ;-)

  geplaatst op
 • Campagne gaat niet werken. De set aan doelstellingen is veel te gecompliceerd. http://www.mediaonderzoek.nl/more.php?id=299_0_1_0_M

  geplaatst op
 • Ik vroeg mij af hoeveel zo een huisnijlpaard juist kost? En waar men het moet kopen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.