T-Mobile maakt slim gebruik van certificering klantenservice

T-Mobile maakt slim gebruik van certificering klantenservice
, RIFF

T-Mobile maakt slim gebruik van certificering klantenserviceT-Mobile heeft afgelopen week het ITO-Certificaat ontvangen. Dit certificaat geeft aan dat de organisatie goed bereikbaar is en de klantenservice klantvriendelijk is.

Naast een persbericht heeft T-Mobile direct een paginagrote advertentie in de Metro (pdf, pagina 9) geplaatst waarin ze er fijntjes op wijst dat ze de eerste telecomoperator is die dit bereikt heeft. Het is leuk om te zien hoe T-Mobile reclame maakt met iets dat toch heel gewoon zou moeten zijn: een goede bereikbaarheid en klantenservice.

Ik kan me herinneren dat Orange een soortgelijke campagne heeft gevoerd na het winnen van de Nationale Callcenter Awards (opvallend is dat het nog steeds op de site van Orange staat terwijl het al meer dan een jaar geleden is). De vraag is echter of dit klanten wat zegt. Certificaten, awards, uiteindelijk gaat het er om dat je niet bij Radar of Kassa genoemd wordt. Een certificering als deze is natuurlijk een prima middel om dat te voorkomen, maar mag geen doel op zich zijn.

Natuurlijk geeft een certificaat als die van het ITO (er zijn er meer) wel een objectiever beeld dan de 20 gesprekken die de consumentenprogramma’s voeren. Vandaar ook de roep van Ohra om dit tot “consumentennorm” te verheffen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • hahaha, planet internet heeft ook zo'n ding :) als eerste ISP.

  geplaatst op
 • Nu lees ik net dat het callcenter Annie connect (dat veel met herintreders en thuiswerkers werkt) ISO gecertificeerd is. http://www.telecommerce.nl/sf/sf.cgi?5716

  geplaatst op
 • De website www.bereikbaarheid.nl is op dit moment helaas 'niet bereikbaar' :D

  Warning: main(): open_basedir restriction in effect. File(/index.php) is not within the allowed path(s): (/home/httpd/vhosts/bereikbaarheid.nl/httpdocs:/tmp:/usr/share/pear:) in /home/httpd/vhosts/bereikbaarheid.nl/httpdocs/cms/pages/index.php on line 4

  Warning: main(/index.php): failed to open stream: Operation not permitted in /home/httpd/vhosts/bereikbaarheid.nl/httpdocs/cms/pages/index.php on line 4

  enz

  geplaatst op
 • de website www.bereikbaarheid.nl is na een korte storing weer in de lucht!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.